Vesti

Na razvoju nove Blizzard-ove igre se radi četiri i po godine

Prošle nedelje smo saznali o Blizzard-ovom ”novom” projektu uglavnom preko oglasa za zainteresovane programere, ali u međuvremenu su ljudi kopali po internetu i pronašli još sitnica koje imaju veze sa novom survival igrom. Iako je objavljeno da je projekat još uvek u ranoj fazi razvoja, neki detalji sugerišu da to baš nije tako.

Prvi dokaz je da je predsednik Blizzard-a, Mike Vajbara, izjavio da je već igrao nekoliko sati igre. Možda važniji detalj je da je vođa projekta, Kreg Amai, počeo da radi na igri još jula 2017. godine. Barem prema njegovoj LinkedIn stranici. Ovo implicira da je projekat najmanje četiri i po godine u razvoju, a umetnički producent Kamila Sanford je otkrila i da će igra biti iz prvog lica.

Interesantno je i da se na socijalnim mrežama javilo dosta developera iz Blizzard-a koji su ranije radili na projektu, ali su u međuvremenu prešli na druge igre, a oduševljeni su čak i oni koji nisu direktno radili na njemu. Da li sam rekao interesantno? Mislim čudno? Od kada Blizzard nema novca za monstruozni marketing?

Pa verovatno od kada su ih pogodili svakakvi skandali prethodnih godina, a meni se čini da ovi developeri pokušavaju da poprave imidž kompanije i reklamiraju nova radna mesta. Verovatno nema mnogo zainteresovanih da rade u kompaniji kao što je Blizzard, kada ima toliko pristojnijih mesta. Možda sam i ja postao paranoičan nakon godina i godina užasnog tretmana gejmera od strane ove kompanije. Svakako ne škodi da se sve uzme sa rezervom dok ne imamo igru ispred sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top