Gadgets

Iskorak u pogledu kvaliteta – Lenovo Legion H500 Pro

U poslednjih par meseci smo svedoci da Lenovo sa svojim Legion gejming podbrendom osim segmenata laptopova i monitora ozbiljno kreće i na periferije. Slušalice koje smo ovom priliko testirali samo idu dalje u prilog toj tezi na najbolji način. 

Legion H500 Pro

Odmah po otvaranju kutije ovih slušalica dobijate utisak da se radi o vrlo kvalitetnom uređaju za šta je ubedljivo najviše zaslužna konstrukcija koja je skoro u potpunosti od aluminijuma. Zanimljivo je da je to uklopljeno sa dizajnerskim detaljima pa je sam headband na neki način izbušen što ga čini lakšim ali ne manje čvrstim a pri tom i izgleda drugačije i interesantnije od svega što smo viđali u skorije vreme. Sve ukupna težina od 350 grama jeste impresivno niska kada uzmemo u obzir izuzetno kvalitetne i izdržljive materijale koji su iskorišćeni. Sam headband krije i drugu vrlo interesantnu funkcionalnost a to su klizači koji deluju kao da su fiksni ali se zapravo vrlo lako prilagođavaju veličini vaše glave. Dodatno bitno jeste da je deo koji vam naleže na glavu od kože ispod koje se nalazi memorijska pena što stvara fenomenalan utisak udobnosti.

Tome još i više doprinose naušnice koje su takođe od kože a ispunjene memorijskom penom i zaista su jedne od najudobnijih s kojima smo se susreli. Čak se u specifikacijama navodi da je reč o proteinskoj koži, ne znam šta to tačno podrazumeva ali mogu reći da mi se sviđa. Posebna pogodnost ovakve konstrukcije naušnica jeste i odlična izolacija spoljnih zvukova što treba imati u vidu ukoliko ste navikli da čujete šta se dešava oko vas, sa ovim slušalicama to prosto nije predviđeno. Sa spoljne strane naušnica ne postoji neko RGB osvetljenje ili nešto slično već se nastavljaju aluminijumski detalji što im daje i interesantan i elegantan šmek – ove slušalice neće biti van konteksta čak ni u nekom kancelarijskom okruženju. 

U levoj slušalici se nalazi spakovan mikrofon koji se izvlači a malo je čudno koliko je mali vrh sa mikrofonom, kao da ga skoro i nema, ali to naravno ništa ne smeta funkcionalnosti. Iz samog uređaja izlazi končani relativno kratak kabl koji se završava sa jednim 3.5mm konektorom koji je pogodan za povezivanje na kontrolere konzola i slično. Ukoliko se pak odlučite da želite potpunu 7.1 funkcionalnost taj 3.5mm konektor ubodete u takozvani Advanced audio control box, tj malu zvučnu karticu koja produžava kabl koji se onda povezuje sa računarom preko USB porta. Na ovom boxu se nalaze i kontrole jačine zvuka, mutiranja mikrofona, uključivanja ili isključivanja 7.1 okruženja i podešavanja predefinisanih setova ekvilajzera. Naravno ekvilajzere možete podesiti i prema svojim preferencijama u okviru priloženog Legion softvera. 

Zvuk i utisci

Drajveri prečnika 50mm koji su iskorišćeni u H500 Pro modelu daju izuzetno pun i sadržajan zvuk kako za igranje tako i za slušanje muzike i druge primene. Iako nisam pobornik 7.1 surround zvuka moram priznati da je na ovom modelu i to odlično odrađeno, a posebno mi se sviđaju preseti za ekvilajzere kojima lako mogu promeniti da li mi treba više basa kada želim dramatične eksplozije u igrama ili gledam neki akcioni film želim više akcenta na višim tonovima kada slušam muziku. Odlična stvar je i mikrofon koji ima aktivno poništavanje okolne buke i daje odličan zvuk za aktivnu komunikaciju bilo sa saigračima ili sa poslovnim partnerima. Konačno Legion softver lako upravlja svim uređajima ovog proizvođača i daje vam zaista mnogo mogućnosti za personalizaciju zvuka koji dopire do vaših ušiju. 

Zaključak

Načelno gledamo smo vrlo impresionirani kvalitetom poslednje generacije Lenovo periferija ali moram priznati da su Legion H500 Pro slušalice to podigle na prosto novi nivo. Fenomenalna izrada, odlična udobnost i kvalitetan zvuk jesu nešto što ih izdvaja, ali posebno je interesantno i da nisam uspeo da nađem bilo kakav, čak ni manji nedostatak. Pri tome se očekuje da cena bude poprilično konkurentna kad se pojave na našem tržištu pa se ne mogu oteti utisku da neki ovakav model može za Legion brend biti upravo ono što su svojevremeno Cloud slušalice bile za HyperX. Ukoliko se to desi to je opet samo prednost za potrošače jer će biti još veća konkurencija pa ćemo biti stavljeni na slatke muke za šta se opredeliti, Lenovo Legion svakako deluje da se trudi da uvek bude u najužem izboru.

Autor: Stefan Starović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top