Domaća Scena

PlayCon Indie Showcase: Mad Mage Games – Fantasy Engine

madmagegames-fantasyengine-playconindiedev

Bliži nam se veliko finale regionalnog PlayCon Indie takmičenja, organizovano u saradnji sa Playstudios Europe. Danas ćemo predstaviti naše prve finaliste – hajde da se upoznamo sa timom Mad Mage Games i njihovim projektom Fantasy Engine!

Mad Mage Games je indie studio nastao 2019. godine, koji je suosnivač Uroš Panić opisao kao ”grupu ljubitelja svega što ima veze sa fantazijom”. Tim je, kako Uroš kaže, sastavljen od ljudi iz različitih životnih puteva, ali tamo gde se svi ovi putevi ukrštaju, jesu upravo fantasy žanr i pisanje fantastičnih priča. A tamo gde su fantasy i priče, tu je i Dungeons & Dragons!

U periodu kada su radili na konceptu njihove prve igre, čitav svet se našao pod opsadom pandemije korona virusa. Tim zbog toga više nije bio u mogućnosti da se nalazi i održava svoje D&D sesije uživo, zbog čega je bio primoran da pređe na neke od digitalnih platformi. Ubrzo se ispostavilo da se iza ovih platformi krije mnogo problema, i da ne nude ni izbliza isto iskustvo kao igranje ”za stolom”, koje igračima pruža daleko prirodniju interakciju i imerziju u svet igre.

Mad Mage Games tim se zato zapitao: ”Kako bi se ovakav sistem mogao učiniti boljim?” Tako su došli na ideju nečega što bi bilo najpribližnije igri uživo, a da u isto vreme ima neki svoj šarm. Ova ideja je upravo bila Fantasy Engine – sistem za pravljenje igara sa ulogama, takozvanih RPG-ova.

Fantasy Engine je zamišljen tako da može da pruži jednostavne alate za stvaranje sveta i raznih objekata, kreaciju karaktera i postavljanje nasumičnih događaja, koji će igru učiniti dinamičnijom. Sistem je verna reprezentacija jedne sesije uživo, gde igrači imaju slobodu interakcije sa personalizovanim svetom i drugim igračima koji su povezani na server, da se bore sa čudovištima i rešavaju zadatke i misterije koje game master sprema.

Na dalji tok igre utiču odluke igrača, koji će imati priliku da modifikuju sopstvene karaktere kako god požele, od atributa i sposobnosti, pa sve do opreme i odeće. Za arhitekturu samog sveta odgovoran je game master, koji će imati mogućnost da kreira čitave mape, njihov reljef, doda željenu teksturu, ubaci objekte, likove i zlikovce, i igračima postavi zadatke.

Za više detalja o samom projektu, pogledajte video u prilogu.

Sve do datuma velikog finala takmičenja, koje će se održati 26. februara u 13:00 časova, na zvaničnom PlayCon sajtusocijalnim mrežama i YouTube kanalu predstavićemo vam spotlight video projekata svih naših finalista, tako da vas tokom celog meseca čeka gomila sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene!

U finalu ćemo ponovo predstaviti sve finaliste i njihove projekte. Naš stručni žiri će tada izabrati i pobednički tim, koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$! I publika će imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada! Takođe, video koji bude imao najviše pregleda i lajkova će dobiti dodatan glas!

U petak, 04. februara čeka nas prezentacija Tricoman studios tima i prikaz njihove igre Massa: Origins of Ozgalor.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvanični PlayCon sajtPlay Instagram i YouTube kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top