Vesti

Activision zaradio 5,1 milijardu dolara prošle godine samo preko mikrotransakcija

Već godinama se vode razgovori, i mnogi upozoravaju na opasnost mikrotransakcija, ali izgleda da se mora biti malo direktniji pošto je Activision prošle godine zabeležio rekordnu zaradu u ovoj kategoriji, 5,1 milijardu dolara. Fascinantno je preko koje jednostavne mehanike ove kompanije uspevaju da izmame novac od nesigurnih ili neinformisanih ljudi, ali u najvećem broju dece.

Prošla godina je bila jedna od najboljih za Activision Blizzard. Kompanija je ostvarila rekordne prihode (8,804 milijarde), operativne prihode (3,62 milijarde) i neverovatnih 2,7 milijardi neto prihoda. Blizzard je generisao i impresivnih 5,1 milijardi dolara od kupovina u njihovim live service igrama, kao što su DLC-ovi, World of Warcraft pretplate i naravno lutboksovi i kozmetike. Ova kategorija čini 61% njihove ukupne zarade.

Ovaj rezultat je postignut čak i pored loše prodaje Call of Duty Vanguard-a, a što više gledamo poslovne knjige Activison-a, postaje jasno zašto je Microsoft želeo da kupi ovu kompaniju. Iako se gejming zajednica pre par godina obrušila na lutboksove i mikrotranskacije, bitka nije ni blizu dobijena, a najbolji primer evolucije ovih užasnih biznis praksi je pojava NFT-a. Mediokritet je postao gotovo standard na tržištu, a videćemo da li će industrija video igara prestići s vremenom filmsku, koja uništava po nekoliko franšiza godišnje. Samo pogledajte poslednji Matrix. (Kome je to trebalo?)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top