Domaća Scena

PlayCon Indie Showcase: Dream Team – Signal Alert

Bliži nam se veliko finale regionalnog PlayCon Indie takmičenja, organizovanog u saradnji sa Playstudios Europe. Danas ćemo se upoznati sa našim sledećim finalistima – Dream Team studijem i njihovim projektom Signal Alert!

Dream Team, koji čine programeri Aleksa Trampa i Uroš Spasenović, programer i sound dizajner Lazar Andrić i UI/UX dizajner Emilija Ristić, formiran je početkom 2020. godine. Danas će nam predstaviti njihovu puzzle igru, Signal Alert.

Signal Alert je prvobitno razvijen za PC, međutim tim se kasnije složio da je projekat ipak pogodniji za mobilne telefone. Kako je proces prebacivanja sa računara na mobilne platforme još uvek u toku, tim je odlučio da nam sve implementirane mehanike prikaže pomoću PC verzije igre.

Signal Alert je puzla u kojoj preuzimate ulogu jednog ili više robota koji su međusobno povezani. Cilj svakog nivoa u igri jeste da svakog robota dovedete do obeleženog mesta u prostoriji a da pritom ne prekinete ovu konekciju.

Kako se napreduje kroz levele, igra će uvoditi dodatne mehanike, poput plavih prekidača za otvaranje posebnih vrata, tajmera koji označava koliko dugo konekcija između robota sme biti prekinuta, mina koje prekidaju konekciju između robota i drugih.

Ono što je interesantno kod Signal Alert jeste da nivoi jako liče jedni na druge, ali da ipak svaki zahteva potpuno drugačiju sekvencu akcija. Neki nivoi će biti dosta teži od drugih, pa ćete definitivno morati dobro da razmislite kako da ih rešite. Drugim rečima, Signal Alert je jedna vrlo kvalitetna mozgalica!

U video klipu u prilogu možete pogledati čitavu prezentaciju i gejmplej igre.

Sve do datuma velikog finala takmičenja, koje će se održati 26. februara u 13:00 časova, na zvaničnom PlayCon sajtusocijalnim mrežama i YouTube kanalu predstavićemo vam spotlight video projekata svih naših finalista, tako da vas tokom celog meseca čeka gomila sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene! Ulinkovali smo video prezentacije svih prethodnih takmičara, tako da ih možete pogledati u rasporedu ispod!

U finalu ćemo vam ponovo predstaviti sve finaliste i njihove projekte. Naš stručni žiri će tada izabrati i pobednički tim, koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$! I publika će imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada! Takođe, video koji bude imao najviše pregleda i lajkova će dobiti dodatan glas!

U četvrtak, 10. februara čeka nas prezentacija game developera Nothke-a i prikaz njegove igre Podvarak.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvanični PlayCon sajtPlay Instagram i YouTube kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top