PC

Visoki FPS u igrama jede bateriju Steam Deck konzoli, evo rešenja

Na pomolu smo dolaska nečega potpuno novog. Valve će krajem meseca u prodaju pustiti Steam Deck prenosivu konzolu, koja sama po sebi predstavlja računar “u malom” koji će omogućiti korisnicima da igraju praktično sve igre koje su prisutne na Steam platformi.

Steam Deck je kao sama ideja izuzetno primamljiv proizvod, a tek u praktičnom smislu, ali ono što je igrače brinulo jeste sam pojam prenosivosti, odnosno izdržljivost i trajanje baterije tokom gejminga na klupici u parku, na wc šolji, ili gde god da je igračima zgodno.

Valve je već bio objavio da će baterija trajati između 2 i 8 sati, u zavisnosti od video igre, što je prilično visoki razmak između maksimalne i minimalne cifre. Kako Steam Deck baterija funkcioniše u praksi imamo prilike da vidimo sada kroz razne prve utiske i testove.

Jutjuber Gamer Nexus je sproveo razne intenzivne testove i otkrio je da visoki FPS ume da brzo izcrpi bateriju ove konzole. U testu je igran Devil May Cry 5 na dva načina, jedan sa neograničenim brojem sličica u sekundi, a drugi sa ograničenjem FPS-a. U prvom igranju baterija nije izdržala ni dva sata, odnosno svega 87 minuta igranja sa osvetljenjem od 50%. U drugom slučaju, sa ograničenjem od 60FPS(što je više nego dobro) baterija je izdržala puna 2 sata i malo preko.

Drugi testovi koji su prisutni na internetu i uključuju druge naslove pokazali su slične rezultate. Recimo, baterija sa Control traje do 90 minuta ako je FPS bez limita. Sa druge strane, igranje u 30FPS može dati značajno duge gejming sesije na jednom punjenju, gde je jedan jutjuber igrao Forza Horizon 5 čak 4 sata.

Dakle, ako planirate da kupite Steam Deck i svoje digitalne avanture prenesete izvan kuće, ograničite FPS u igrama kako bi vam baterija trajala što duže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top