PlayStation 4

Evolucija u AI tehnologiji – Sony otkrio Gran Turismo Sophy

Kompanije Sony AI, Polyphony Digital Inc. i Sony Interactive Entertainment su objavile da su napravile novi napredak u veštačkoj inteligenciji sa Gran Turismo SophyTM (GT Sophy). Sophy je prvi AI koji je uspeo da pobedi najbolje svetske Gran TurismoTM (GT) Sport vozače, a cilj ovog projekta je da pruži nova AI iskustva igračima širom sveta.

Foto: Nature Magazine

GT Sophy je autonomni AI agent koji je obučen da koristi novu platformu za duboko učenje koju su razvijali Sony AI, PDI i SIE kompanije. Sophy je trenirana da savlada vozačke veštine potrebne da bi se takmičila sa najboljim svetskim vozačima kao što su:

  • Kontrola vozila – Duboko razumevanje dinamike automobila, trkačkih linija i precizno manevrisanje
  • Taktike trkanja – Donošenje odluka u sekundi kao odgovor na situacije koje se dešavaju na stazi
  • Trkački bonton – GT Sophy poštuje trkački fer plej uključujući izbegavanje sudara i poštovanje linija drugih vozača

Sony AI je prošle godine testirao GT Sophy u trkama protiv četiri najbolja Gran Turismo igrača na svetu. Takmičari su vozili dva Race Together 2021 Challenge događaja, a AI agent je pravio poboljšanja nakon prve trke i nadmašio sve ljudske vozače i u time trial trkama i u FIA sertifikovanim Gran Turismo Championships formatima.

Više o GT Sophy možete pronaći na zvaničnom vebsajtu, a u nastavku možete da pogledate i kako je izgledao proces razvoja novog AI-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top