Domaća Scena

PlayCon Indie Showcase: Nothke – Podvarak

Dve nedelje nas dele od velikog finala regionalnog PlayCon Indie takmičenja, organizovanog u saradnji sa Playstudios Europe. Game developer Nothke će nam danas predstaviti svoj projekat Podvarak!

Ivan Notaroš, takođe poznat kao Nothke, pridružio se takmičenju sa ciljem da nam prikaže nešto istinski domaće. Posle njegovog ”Slava simulator” projekta po imenu Prokuv’o, koji smo i mi u redakciji imali priliku da isprobamo, ali i mnogih drugih, stigao je i vremeplov u eru stare Jugoslavije – Podvarak, na kome radi potpuno sam.

Podvarak je simulacija života u Jugoslaviji 90-ih godina, i dešava se u periodu njenog raspada. Iako u igri ne postoji direktnih ratnih sukoba, igrači će morati da se nose sa njegovim posledicama u vidu teške ekonomske krize, ali i da izbegnu mobilizaciju.

Ivan je želeo da napravi zaista imerzivan svet, inspirisan sećanjima na ovaj vrlo težak, ali značajan period naše istorije, i da ga što bolje približi novijim generacijama.

Gejmplej neće pratiti neki forsirani, linearni narativ, već će biti više ”sandbox” prirode, gde će igrači imati slobodu da interaguju sa okolinom na pregršt različitih načina.

U video klipu u prilogu možete pogledati čitavu prezentaciju i gejmplej. Sigurno ćete naleteti na dosta detalja koji će vam biti poznati!

Sve do datuma velikog finala takmičenja, koje će se održati 26. februara u 13:00 časova, na zvaničnom PlayCon sajtusocijalnim mrežama i YouTube kanalu predstavićemo vam spotlight video projekata svih naših finalista, tako da vas tokom celog meseca čeka gomila sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene! Ulinkovali smo video prezentacije svih prethodnih takmičara, tako da ih možete pogledati u rasporedu ispod!

U finalu ćemo vam ponovo predstaviti sve finaliste i njihove projekte. Naš stručni žiri će tada izabrati i pobednički tim, koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$! I publika će imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada! Takođe, video koji bude imao najviše pregleda i lajkova će dobiti dodatan glas!

U utorak, 15. februara čeka nas prezentacija game developera Don Quixote i prikaz njegove igre Rest House 2: The Wizard.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvanični PlayCon sajtPlay Instagram i YouTube kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top