Nintendo Switch

Nintendo poslao Bauzera 40 meseci u zatvor

Geri Bauzer, član Team-Xecuter grupe koja je prodavala hakove za Nintendo konzole Switch i 3DS je osuđen na 40 meseci zatvora. Bauzer i njegova grupa su počeli 2013. godine da kreiraju i prodaju modifikovane uređaje na kojima su se mogli igrati ilegalni ROM-ovi igara koje pronađete na internetu.

Prema američkim vlastima, grupi je ovaj biznis doneo nekoliko desetina miliona dolara, a Nintendo je izgubio oko 150 miliona dolara. U akciji su učestvovali FBI, Odeljenje za unutrašnju bezbednost, Tužilaštvo SAD za zapadni okrug Vašingtona, Odeljenje za kompjuterski kriminal i intelektualnu svojinu i Kancelarija za međunarodne odnose Ministarstva pravde. Čovek bi pomislio da su se spremili za obračun sa meksičkim kartelom.

Bauzer je uhapšen septembra 2020. godine, i pojavio se na sudu prošlog oktobra kada je optužen za 11 tačaka krivičnih dela. Pokušao je da izbegne suđenje izjašnjavanjem da je kriv i ponudio da plati Nintendu 4,5 miliona dolara. Nintendo je inicijalno tražio kaznu od 5 godina, a u odvojenom suđenju Bauzer mora da isplati kompaniji 10 miliona dolara zbog njegovog učešća u modifikaciji i prodavanju konzola. Vrlo interesantno da se prestupnik preziva isto kao i čuveni Nintendo negativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top