Nintendo 3DS

Video Game History fondacija komentariše Nintendo-ve retro polise

Nintendo je nedavno najavio da će zatvoriti njihove eShop-ove za Wii U i 3DS konzole marta sledeće godine. Ova odluka je razočarala veliki broj obožavatelja koji su bili uz kompaniju tokom klimave ere, ali mnoge druge jer većina igara koje se nalaze na ovim platformama neće biti sačuvana.

Popularniji Wii U i 3DS naslovi su portovani na Switch, ali mnoge igre sa ovih sistema će otići praktično u zaborav. Kada se ugase digitalne prodavnice, ekskluzivni digitalni naslovi će zauvek nestati, a fizičke kopije će postati ekstremno skupe tako da će igrači teško moći da ih iskuse. I tako sve dok se Nintendo ne pojavi da oživi igru i ponovo je naplati kao novi naslov samo sa užasnom emulacijom.

Šira gejming zajednica se definitivno slaže da su ovakve Nintendo-ve polise destruktivne za industriju i očuvanje video igara, a nedavno se oglasila i fondacija koja brine o očuvanju istorije video igara. Nintendo je svakako gluv na ove komentare ali dobar pokušaj fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top