Domaća Scena

Da znate da je ukusan Podvarak: Nothke je pobednik PlayCon Indie takmičenja!

U subotu, 26.02. u 13:00 časova održala se velika završnica regionalnog PlayCon Indie takmičenja, organizovanog u saradnji sa Playstudios Europe. Naših sedam finalista su nam prezentovali zaista sjajne i originalne projekte, ali ipak možemo imati samo jednog pobednika.

Finale takmičenja je bilo emitovano na zvaničnom Play! YouTube kanalu, gde smo ponovo prikazali projekte naših takmičara. Pored našeg stručnog žirija, i gledaoci su imali priliku da glasaju za finaliste.

Pred kraj eventa, dva indie tima sa najviše glasova su se uključila u program. Tricoman Studios i Nothke su odgovarali na pitanja publike, a potom smo otkrili pobednika.

Pobednik PlayCon Indie takmičenja je Ivan Notaroš, takođe poznat kao Nothke, koji nas je potpuno očarao svojom igrom po imenu Podvarak. Kao pobednik, Nothke je osvojio nagradu u vrednosti od 5000$, koja će mu pomoći u daljem razvoju igre. Čestitamo!

Nothke se pridružio takmičenju sa ciljem da nam prikaže nešto istinski domaće. Podvarak je simulacija života u Jugoslaviji 90-ih godina, i dešava se u periodu njenog raspada. Iako u igri ne postoji direktnih ratnih sukoba, igrači će morati da se nose sa njegovim posledicama u vidu teške ekonomske krize.

Ivan je želeo da napravi zaista imerzivan svet, inspirisan sećanjima na ovaj vrlo težak, ali značajan period naše istorije, i da ga što bolje približi novijim generacijama.

Gejmplej neće pratiti neki forsirani, linearni narativ, već će biti više ”sandbox” prirode, gde će igrači imati slobodu da interaguju sa okolinom na pregršt različitih načina. Gejmplej Podvarka možete pogledati ovde!

Snimak velikog finala možete pogledati ovde, ili u prilogu ispod.

Play ekipa želi da se zahvali svim takmičarima, žiriju i gledaocima na fantastičnom eventu. Tačno se videlo koliko talentovanih game developera imamo u regionu, i nadamo se da će nastaviti da rade na svojim sjajnim projektima. Čestitamo Nothke-tu na pobedi!

Vidimo se na sledećem PlayCon-u i Indie takmičenju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top