Gadgets

Logitech G335 – Lagane i pristupačne gejming slušalice

Pre nešto više od godinu dana smo se družili sa Logitech G733 slušalicama koje su kombinovale Lightspeed tehnologiju bežičnog prenosa sa ekstremno udobnim dizajnom i dobrim zvukom. I sve je to lepo, ali prosečnom igraču poprilično nedostupno zbog visoke cene. A šta je sa sličnim modelom na kabl?

G335 

G335 su nastavak Logitech-ove serije ultra laganih slušalica koje su stvarno izuzetno dobre za duže gejmerske sesije. Najpre cele slušalice teže samo 240 grama – među zaista najlakšim ovog standardnog tipa na tržištu. U potpunosti su izrađene od neke vrste fleksibilne plastike koja s jedne strane obezbeđuje komfor a sa druge malu težinu. Pritom je mehanizam „fiksiranja“ na glavu rešen sa fleksibilnim headbandom u vidu trake slične onih na skijaškim naočarima – sistem koji sve češće viđamo i kojim sam iskreno poprilično fasciniran bez obzira od kog proizvođača periferija dolazi. Naravno same trake nude i dodatne mogućnosti personalizacije pa druge dezene možete poručiti sa Logitech sajta. Traku možete postaviti u dva različita položaja zavisno od veličine glave i koliko želite da vam jako drži slušalice.

Neki bi možda rekli da je ovo premalo podešavanja, ali sam ja na uzorku od nekoliko ljudi zaključio da većini apsolutno odgovara. Inače G335 dolaze u tri boje: crnoj, koju smo i imali na testu, beloj i mint zelenoj koja na slikama izgleda vrlo interesantno iako je lično nisam video uživo još uvek. U kombinaciji sa različitim dezenom traka to znači da G335 možete koristiti i kao neku vrstu modnog iskaza jer su svakako model koji će privući pažnju. Bitno naglasiti u startu jeste da na ovim slušalicama nema nikakvog RGB LED osvetljenja i ja bih rekao da je to dobra stvar – dizajnerski su malo šašave ali ne previše i ne odskaču šljaštećim svetlima. 

Drugi bitan detalj vezan za udobnost slušalica jesu jastučići koji naležu na vaše uši i to je nešto čime me je Logitech kupio još kod G733 modela – presvučeni su najfinijom mogućom tkaninom, koja je sa druge strane nekako čudno otporna na habanje. S druge strane unutra se nalazi neka vrsta memorijske pene koja se odlično prilagođava obliku vaše glave i opet dodaje na udobnosti. Sve u svemu izolacija spoljašnjih zvukova je vrlo efikasna dok je udobnost na glavi među najvišima u celom gejming svetu. Na levoj slušalici se sa zadnje strane nalazi i jedan volume točkić koji reguliše jačinu zvuka a sa prednje strane se nalazi i mikrofon koji se može sklopiti tako da stoji potpuno uz slušalicu. Kada mikrofon postavite u gornji položaj on se automatski i mutira tako da su sve bitne komande rešene vrlo elegantno i jednostavno. 

Dodatnu jednostavnost pruža činjenica da su ovo stereo slušalice sa kablom i jednim 3.5mm konektorom – dakle samo ih ubodete u kontroler konzole, tablet, telefon, laptop ili bilo koji drugi uređaj i sve to jednostavno radi. Ukoliko imate desktop PC računar koji ima odvojene konektore za slušalice i mikrofon u paketu se dobija i produžni kabl, taman da stigne do zadnje strane računara, koji se račva na dva dela. Povezivanje je zaista nikad lakše, bez softvera, drajvera i sličnih problematika. 

Kvalitet zvuka i utisak u igrama

G335 imaju identične 40mm neodimijumske drajvere kao i kod dosta skupljeg G733 modela što je vrlo pohvalno jer je kvalitet zvuka na zavidnom nivou. Bilo da ih koristite za chat, slušanje muzike, gledanje filmova ili igranje igara što im je i osnovna namena kvalitetom zvuka ćete biti zadovoljni. Mikrofon je takođe vrlo zadovoljavajući, s tim da nema recimo neke one sunđere i slično u prilogu, pa verovatno ne bi bio baš idealan u nekim vetrovitim uslovima, ali to mu realno i nije namena. 

Zaključak

Logitech G335 odlično nastavljaju priču koje su započele G733 – izuzetno su lagane i udobne za duge igračke sesije i poseduju zaista odličan kvalitet zvuka. S druge strane žrtvovanje nekih stvari kao što je bežična Lightspeed konekcija i RGB osvetljenje je donelo neke uštede, a 3.5mm konektor donosi stereo zvuk bez mnogo razmišljanja. Samim tim im je i cena praktično duplo niža, pa iako su skuplje od nekih manje zvučnih konkurenata, rekao bih da ovde ima razloga da budete zadovoljni odnosom uloženog i dobijenog. 

Autor: Stefan Starović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top