PlayStation 4

Da li se to nešto upalilo? A ne to samo Gran Turismo 7 smrdi

Gran Turismo 7 je danas zvanično stigao na PlayStation konzole, a mnogi su dočekali simulaciju sa oduševljenjem i dosta pozitivnih kritika. Ti mnogi su svi oni koji su dobili rane kopije igre za recenzije i koji su je probali par nedelja pre nas ostalih. Danas smo međutim otkrili da oni nisu igrali verziju igre koja se nalazi na našim TV ekranima.

Gran Turismo 7 je danas izašao sa mikrotransakcijama. Ne samo da je potrebno da platite 70 evra za igru, već su cene kola u igri otišle u nebo u poređenju sa onim iz Gran Turismo Sport-a. Dok su se cene kola u Gran Turismo Sport kretale do 5 evra, ista kola su u novom Gran Turismo-u i po deset puta skuplja. Porsche 919 Hybrid 16 ste mogli da kupite u Sport-u za 3 evra. Oćete Porsche u GT 7? Četrdeset evra!

Evo još nekih poređenja cena:

  • Aston Martin Vulcan ’16 ($4.99 u GT Sport) – 3,300,000 kredita u GT 7 ($40)
  • McLaren P1 GTR ’16 ($4.99 u GT Sport) – 3,600,000 kredita u GT 7 ($40)
  • Audi R18 TDI ’11 ($2.99 u GT Sport) – 3,000,000 kredita u GT 7 ($40)

Tokom State of Play događaja videli smo i kola koja koštaju po 20,000,000 kredita, a kada se to pretvori u realan novac, dobijamo da za neko od legendarnih kola iz showroom-a moramo da izdvojimo do 200 evra?

Teško je objasniti ovaj potez Polyphony Digital-a i Sony Interactive Entertainment-a a ne upotrebiti neku grubu reč. Ali kako da nazovete ljude koji sigurno znaju da su ranije developeri probali ove ”čas ih vidiš, čas ih ne vidiš” akcije sa mikrotransakcijama, i onda ih ponovo upotrebe iako su gejmeri bili brutalni prema ovakvim idejama.

Ovo je nažalost veoma tužna slika trenutnog stanja u industriji video igara i zašto igrači sve više ne veruju velikim gejming medijima i developerima, i odlučuju se da podrže indi igre i youtubere koji se bave video igrama. Ljudi koji su radili recenzije nisu imali pristup cenama i mikrotransakcijama tako da ni oni nisu znali šta nas čeka kada igra izađe pa ne možemo da se ljutimo na njih. I oni su prevareni kao ostatak zajednice.

Možda i budete mogli da skupite neke pristojne kredite, možda i nećete morati da izdvajate dodatni novac da bi kupili kola na koja ste bacili oko, ali mikrotransakcije nemaju mesto u igrama koje nisu free 2 play. To smo se već valjda dogovorili pre nekoliko godina?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top