PC

Donacije koje je Fortnite za samo tri dana sakupio za Ukrajinu u rangu sa donacijama čitavih država

Epic je objavio da je preko Fortnite-a prikupio preko 50 miliona dolara za humanitarnu pomoć Ukrajini kao deo svog obećanja da će podržati zemlju usred ruske invazije. Ovo dolazi samo tri dana od ovog napora da se prikupe sredstva, a sav prihod koji dolazi od sada do 3. aprila dodaje se ovom već ogromnom iznosu.

Čestitamo Epic Games-u na ovom neverovatnom potezu koji će nesumnjivo spasiti živote u Ukrajini – što, da bude jasno, oni apsolutno zaslužuju. Hajde da uporedimo ovaj iznos sa onim što su zemlje širom sveta donirale humanitarni napor, kako bi se pomoglo u perspektivi koliko će to imati uticaja na civile kojima je potrebna.

Istu sumu kao i Fortnite donirala je Australija u humanitarne svrhe, dok je nešto bliža nam Finska donirala 86 miliona humanitarne pomoći, suma koju bi Epic lako mogao stići. Japan je bio najizdašniji do sada sa doniranih preko 200 miliona dolara uz materijalnu pomoć u vidu šatora, hrane i generatora koji su došli kao dodatna, ali prekopotrebna pomoć.

Svaka čast svima na donacijama i nadamo se da će Fornite sakupiti barem trocifrenu sumu novca do 3. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top