Vesti

Nova tužba zbog seksualnog uzmeniravanja u kompaniji Activision-Blizzard

Activision Blizzard je pogođen novom tužbom koja sadrži nove optužbe o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji.

Advokat Lisa Blum podnela je tužbu Višem sudu okruga Los Anđelesa u sredu u ime sadašnje zaposlene koja se zove „Jane Doe“, prenosi Blumberg Law.

„Godinama je otvoreno okruženje „frat boy“ Activision Blizzard-a podstaklo rašireni seksizam, uznemiravanje i diskriminaciju sa 700 prijavljenih incidenata koji su se desili pod nadzorom generalnog direktora Roberta Kotika“, navodi se u tužbi.

Doe, koja se pridružila kompaniji 2017. kao viši administrativni asistent u IT odeljenju, tvrdi da je redovno bila pod pritiskom da pije alkohol i učestvuje u razvratnim igrama.

Ona takođe kaže da su službenice redovno bile izložene seksualnim komentarima i pipanju od strane muških kolega tokom alkoholnih “žurki” po kancelariji.

Doe navodi da su pritužbe na prekomerno opijanje i seksualne navike koje su izneli njeni pretpostavljeni objašnjene kao „da je vođstvo fino i pokušava da bude prijatelj sa njom“.

Ona takođe tvrdi da joj je rečeno da ne iznosi svoju zabrinutost zbog štete po reputaciju kompanije.

Još jedna negativna vest iz Activisiona, što ponovo nameće pitanje u kojem će se smeru kompanija kretati i šta će se dalje dešavati sa rukovodstvom koje nije reagovalo na brojne pritužbe zaposlenih. Podsećamo, Microsoft je nedavno kupio AB za ogromnu svotu novca i ne mislimo da će im biti teško da krenu sa “čistkom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top