PC

Unreal Engine 5 je zvanično stigao

Epic Games je zvanično objavio Unreal Engine 5.

Nakon izdanja sa ranim pristupom prošlog maja, kompletno izdanje je sada dostupno za preuzimanje.

Ključne karakteristike motora uključuju rešenje za dinamičko globalno osvetljenje Lumen, virtuelizovani sistem geometrije mikropoligona Nanite, virtuelne mape senki i sistem za povećanje uzorkovanja Temporal Super Resolution.

Unreal 5 je objavljen zajedno sa dva projekta, Lyra Starter Game i City Sample, koji su prikazani u nedavno objavljenom videu iznad.

„Lyra Starter Game je ogledni projekat igre izgrađen uz razvoj UE5 kako bi poslužio kao odlična polazna tačka za kreiranje novih igara, kao i resurs za praktično učenje“, rekao je Epic. „Planiramo da nastavimo da nadograđujemo ovaj živi projekat budućim izdanjima kako bismo demonstrirali naše najnovije najbolje prakse.“

City Sample je besplatno preuzimanje koje pokazuje kako je nastala gradska scena iz filma The Matrix Awakens: An Unreal Engine Experience.

„Projekat—koji se sastoji od kompletnog grada sa zgradama, vozilima i gomilom MetaHuman likova—pokazuje kako smo koristili nove i poboljšane sisteme u Unreal Engine-u 5 da bismo stvorili iskustvo,“ rekao je Epic.

„Pored kompletnog uzorka, sadržaj je dostupan u zasebnim paketima, tako da možete preuzeti samo vozila, na primer. Dostupna su i tri povezana paketa sadržaja treće strane.”

Tokom narednog perioda, Epic je rekao da će kreatori takođe objaviti stotine komada plaćenog i besplatnog sadržaja kompatibilnog sa UE5 na Unreal Marketplace-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top