Vesti

Activision Blizzard ponudio stalno zaposlenje za 1100 QA testera, plaćaće ih 20 dolara po satu

Prema izveštajima Bloomberg-a, Activision Blizzard planira da unapredi čak 1100 quality assurance testera, i da će ih plaćati barem 20 dolara po satu.

U poslednjih nekoliko meseci ovo su prve vesti iz odaja Activision Blizzarda koje nemaju veze sa optužbama, seksualnim uznemiravanjem i diskriminacijom radnika. Ovo je velika pobeda za sve zaposlene u kompaniji, koji organizuju štrajkove još od decembra 2021. godine.

Međutim, zaposleni Raven Software studija, koji je najpoznatiji po igrama Call of Duty franšize i čiji je vlasnik Activision Blizzard, neće dobiti pomenuto unapređenje dok ne izmire legalne obaveze sa američkim Nacionalnim odborom za radne odnose, koji je u procesu usvajanja njihovog sindikata radnika, Game Workers Alliance.

Activision Blizzard je fokusu gejming zajednice od jula 2021. godine, kada su stigle prve optužbe za seksualno uznemiravanje i diskriminaciju radnika. Nebrojano zaposlenih je dobilo otkaz, dok su drugi napustili kompaniju, što se odrazilo i na njihove projekte kao što je Overwatch 2. Microsoft je početkom 2022. godine kupio Blizzard, što je bio još jedan veliki šok za čitavu gejming zajednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top