PC

Square Enix prodaje zapadni ogranak, sa sve studijima i Deus Ex i Tomb Raider franšizama

Embracer Group pristala je da kupi veliki deo zapadnog razvojnog ogranka Square Enixa za 300 miliona dolara.

Ugovorom će Embracer Group kupiti Crystal Dinamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal i katalog IP igara uključujući:

  • Tomb Raider
  • Deus Ex
  • The Thief
  • Legacy of Kain

Takođe će uključivati „više od 50 igara iz kataloga“ iz Square Enix. Ovo će takođe potencijalno uključiti Square Enixove Marvel igre, The Avengers i Čuvare galaksije, u skladu sa ugovorima vlasnika licence.

Ukupna akvizicija uključuje oko 1.100 zaposlenih u tri studija na osam lokacija širom sveta.

Prema Embraceru, ukupna kupoprodajna cena će biti 300 miliona dolara, „bez gotovine i dugova, koja će se u potpunosti platiti pri zatvaranju“. Očekuje se da će posao biti zatvoren u drugom kvartalu ove finansijske godine (između jula i septembra 2022.).

U saopštenju za javnost Square Enix je rekao da sporazum „omogućava pokretanje novih preduzeća napredujući sa investicijama u već započetim oblastima“.

Dodaje se: „U budućnosti, razvojna funkcija kompanije će se sastojati od njenih studija u Japanu, Square Enix External Studios i Square Enix Collective. Studiji kompanije u inostranstvu će nastaviti da objavljuju franšize kao što su Just Cause, Outriders i Life is Strange.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top