Kolumne

Top Igre Maja

Zađosmo mi u mesec maj, dragi naši čitaoci. Hajde da vidimo šta nas sve čeka u svetu video igara.

Trek to Yomi – 5. maj – PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S

Monohromatske (crno-bele) igre su izuzetno retke – u ovom momentu nam na pamet pada samo Ghost of Tsushima Kurosawa mod igranja. Trek to Yomi je tu da ponudi nešto u tom stilu, pogotovu ako volite proslavljenog reditelja i spomenutu Playstation ekskluzivu.

Trek to Yomi je akciona side-scroller igra koja omogućava igračima da se u koži samuraja bore protiv zadruge ratnika i mitoloških stvorenja. Sinematično pripovedanje sa stilskim okršajima, mitskim pripovedanjem i muzikom će sigurno doneti zanimljivo iskustvo.

Smešten u Edo periodu, igrači će moći da istražuju, kao i da se makljaju u predivno osmišljenom svetu kada Trek to Yomi izađe početkom meseca.

Salt and Sacrifice – 10. maj – PC, PS4, PS5

Nastavak metroidvanije u Souls stilu, poput Salt & Sanctuary, Salt & Sacrifice omogućiće igračima da istražuju mračne i misteriozne lokacije, bore se protiv strašnih boss neprijatelja i usavršavaju svoje veštine dok umiru na putu do majstorstva. Salt & Sacrifice izlazi kao PlayStation konzolna ekskluziva na lansiranju, kao i za PC.

Igra poseduje dosta skroman umetnički stil, ali u istu ruku i dopadljiv, što je karakteristično za metroidvania igre. Salt & Sacrifice će pored singlplejera nuditi i kooperativni multiplejer, uz podršku za kontrolere na PC-u.

Evil Dead: The Game – 13. maj – PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S

Evil Dead filmska franšiza je prisutna još od početka 80-ih godina prošlog veka i njen uticaj i uspeh nije nimalo zanemarljiv. Otkačeni natprirodni horor je doneo originalnu ideju na tadašnja filmska platna, a sada je pred nama i video igra.

Evil Dead: The Game donosi multiplejer iskustvo u PvP formatu sa prepoznatljivim karakterima i Ešom Vilijamsom na čelu. Igra se odvija u timu od 4 preživela sa zadatkom istraživanja i čišćenja sveta od demonskih nemrtvih spodoba. Igra je u potpunosti inspirisana Evil Dead trilogijom filmova, kao i Ash vs Evil Dead serijom.

Vampire: The Masquerade – Swansong – 19. maj – PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S

Dok se čeka na naredno veliko izdanje u VtM franšizi – Bloodlines 2 – pred nama je Swansong. Narativni RPG prati priču o 3 glavna lika, čiju će sudbinu iskrojiti sami igrači. To znači da će svaka odluka imati potencijalne posledice, koje će se odraziti na svet na ovaj ili onaj način. Stoga je bitno pomno pratiti situaciju i donositi mudre odluke.

Osvojite poverenje svojih vampirskih vršnjaka u ovoj narativnoj RPG igri, smeštenoj u Vampire: The Masquerade univerzumu. Kao sjajan pit stop dok nastavljamo dugim putem do izdanja Vampire: The Masquerade Bloodlines II, ova igra će zadovoljiti krvožedne fanove koji su željni da se vrate u ovaj vampirski univerzum.

Deliver Us the Moon – 19. maj – PS5, Xbox Series X/S

Deliver Us the Moon je naučnofantastični triler smešten u apokaliptičnu blisku budućnost u kojoj su Zemljini resursi iscrpljeni. U očajničkom pokušaju da spase svet, Svetska Svemirska Agencija je obezbedila obećavajući novi izvor energije na Mesecu, ali dolazi do užasne katastrofe. Godinama kasnije, budite se kao poslednji živi astronaut, na poslednjoj misiji da saznate šta se dogodilo. Pošto je već objavljena na PC-u, ova verzija Deliver Us the Moon donosi uzbudljivu avanturu na aktuelne konzole, zajedno sa senkama i refleksijama u ray-tracing maniru. Igrači koji imaju igru na konzolama prethodne generacije mogu koristiti besplatnu nadogradnju na next-gen.

Sniper Elite 5 – 26. maj – PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S

Peta igra u uspešnoj franšizi Sniper Elite igrače vraća na ratni front. Sniper Elite 5 nudi neuporedivo snajpersko dejstvo, taktičku borbu iz trećeg lica i, naravno, veličanstvene ‘’kill cam’’ snimke. Kao protagonista serije, Karl Fairburne, morate se boriti protiv Rajha u ogromnim interaktivnim mapama. Koristićete radne stolove kako biste prilagodili i nadogradili praktično svaki aspekt svog oružja na nivou detalja koji nikada ranije nije viđen u seriji. Promenite svoj arsenal tako da odgovara vašem ličnom stilu igre.

Kao the Kangaroo – 27. maj – PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S

Ovo je prvo izdanje igre iz serijala od 2005. godine, kada smo imali priliku da zaigramo Kao Kangaroo: Mystery of the Volcano. Kao se vratio za više platformskih akcija, ovoga puta u 3D-u! Boksujte neprijatelje i pronađite skrivene kolekcionarske predmete u novoj iteraciji franšize igre o bokserskom kenguru.

Kao Kengur je 3D platformer koji karakteriše odvažni, drski, ali slatki, Kao (izgovara se K-O) Kengur. Prvi put debitujući pre više od 20 godina na SEGA Dreamcast-u, srećni torbar kreće na putovanje kako bi pronašao svoju nestalu sestru i rešio misteriju njegovog davno izgubljenog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top