Vesti

Warner Bros. ponovo pokušava da proda svoje studije

Prošle godine se govorilo da Warner Bros želi da proda svoju diviziju igara. To se nikada nije dogodilo, a izdavač je kasnije odlučio da ostane u industriji. Čini se da je poslednja runda akvizicija ponovo izazvala interesovanje WB-a, pošto izdavač navodno želi da proda svoje studije za igre.

Ova najnovija glasina dolazi od insajdera iz industrije Imrana Kana, koji je tvrdio da je „ove nedelje čuo pristojno čavrljanje o tome da WB Discovery kupuje njihove studije za razvoj igara.

Prema Kanu, kompanije koje su izrazile interesovanje uključuju „EA, Take-Two, Microsoft, Sony, Tencent, Netease i PUBG Corp. Sama prodaja se prvenstveno fokusira na studije, iako bi, prema Kanu, franšize WB-a potencijalno mogle biti licencirane.

Warner Bros poseduje mnogo talentovanih studija za igre, uključujući, ali ne ograničavajući se na Avalanche Software, Monolith Productions, NetherRealm Studios, Portkey Games, Rocksteady Studios i TT Games, sa brojnim franšizama, poput Middle Earth: Shadow of, Mortal Kombat i DC baziranim igrama.

S obzirom da WB poseduje mnoge franšize i da je zadužen za neke od najboljih studija u industriji, ova prodaja (ako je curenje istinito) poslužilo bi kao još jedna velika prekretnica za industriju video igara – posebno ako bi Sony ili Microsoft završili kupovinu studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top