Vesti

NFT prodaja opala za čak 92%

Prodaja nefungibilnih tokena (NFT) opala je za 92% od svog vrhunca prošle godine.

To je prema podacima sa web stranice NonFungible, koje je prikupio Wall Street Journal, a koji pokazuju da je prodaja NFT-a ove nedelje pala na dnevni prosek od oko 19.000, u odnosu na 225.000 u septembru.

Broj aktivnih novčanika na NFT tržištu je takođe značajno opao, pokazuju podaci: pad sa 88% na oko 14.000 prošle nedelje sa visokih 119.000 u novembru.

Čini se da je interesovanje za NFT takođe značajno opalo, tvrdi se. Prema Google trendovima, pretrage za termin su dostigle vrhunac u januaru i od tada su pale za oko 80%.

NFT su jedinstvene nezamenljive jedinice podataka uskladištene na blockchainu, koje efektivno omogućavaju korisnicima da poseduju, kupuju i prodaju digitalne predmete kao što su predmeti u igri ili umetnička dela.

Pominjanje tehnologije poraslo je prošle godine kada su mnoge velike kompanije i poznate ličnosti pokrenule sopstvene inicijative, uključujući Nike i McDonald’s.

Brojne kompanije iz industrije igara takođe su počele da prodaju digitalne artikle kao NFT, uključujući Konami i Atari, iako je to izazvalo kritike nekih zbog visokog negativnog uticaja na ekologiju i onoga što mnogi smatraju ciničnom implementacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top