Nintendo Switch

Predsednik kompanije Nintendo ne vidi skoriji kraj nestašici čipova

Nintendov predsednik je rekao da će globalni nedostatak čipova i dalje ometati napore za proizvodnju Switch konzole u doglednoj budućnosti.

„U ovom trenutku se ne nazire kraj nestašici poluprovodnika“, rekao je Šuntaro Furukava u utorak (preko Volstrit džornala) dok je kompanija izveštavala o svojim finansijskim rezultatima za godinu koja se završila 31. marta 2022.

Nintendo je prodao 23,06 miliona Switch konzola tokom perioda od 12 meseci, što predstavlja pad od 20% u odnosu na prethodnu godinu kada je konzola dostigla vrhunac na 28,83 miliona jedinica.

Kompanija očekuje da će isporučiti 21 milion Switch konzola pre kraja tekuće fiskalne godine u martu 2023. godine, što bi predstavljalo pad od 9,8% u odnosu na prethodnu godinu i pad od 37% u odnosu na godinu pre toga.

Nintendo je takođe prognozirao da će neto profit pasti za 29% u tekućoj fiskalnoj godini na 340 milijardi jena (2,6 milijardi dolara), i da će prihodi pasti za 6% na 1,6 biliona jena (12,3 milijarde dolara).

Isporuke Nintendo Switch konzole sada iznose 107,65 miliona jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top