Nintendo Switch

Prošle godine prodato preko 35 miliona Pokemon igara

Nintendo je otkrio da je prodao skoro 35 miliona Pokemon igara u prošloj finansijskoj godini.

Pokemon Brilliant Diamond i Pokemon Shining Pearl, rimejkovi Nintendo DS naslova iz 2007. godine, prodali su 14,65 miliona jedinica od njihovog objavljivanja u novembru do kraja marta 2022.

Pokemon Legends: Arceus, novi naslov u franšizi u kojem je serija prešla u potpuno 3D RPG, prodata je u 12,64 miliona jedinica od objavljivanja u januaru do kraja marta.

Pokemon Sword i Pokemon Shield, prvi osnovni unosi u franšizi na Nintendo Switchu koji su objavljeni 2019. godine, prodati su u 3,18 miliona primeraka tokom poslednje fiskalne godine, što je povećalo njegovu dosadašnju prodaju na 24,27 miliona.

Pokemon Let’s Go Pikachu iz 2018. i Pokemon Let’s Go Eevee, rimejkovi Pokemon naslova iz Game Boy Colour-a, prodati su u 1,25 miliona primeraka, čime je njihova prodaja do danas iznosila 14,53.

Novi Pokemon Snap, koji je objavljen u aprilu 2021, prodat je u 2,40 miliona primeraka u prvoj godini, čime je ukupan broj za franšizu 34,12 miliona prodatih kopija u prošloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top