PC

EA i FIFA okončali partnerstvo, franšiza menja ime u EA SPORTS FC!

EA i FIFA zvanično prekidaju svoju dugogodišnju saradnju. Kako prenosi EA, čuvena franšiza će posle FIFE 23 biti preimenovana u EA SPORTS FC.

EA je izdao prvu FIFU 1993. godine, započevši tradiciju koja traje već 30 godina, i kreiravši jednu od najpoznatijih fudbalskih simulacija u istoriji video igara. Kako prenosi New York Times, franšiza je u poslednjih nekoliko decenija generisala preko 20 milijardi dolara!

Iako je ovo partnerstvo bilo i te kako unosno, FIFA je navodno zahtevala daleko više novca, primarno zbog prava korišćenja imena fudbalske asocijacije, kao i imena Svetskog Prvenstva (FIFA World Cup), na kome su igrači imali priliku da se takmiče u okviru karijernih režima igre tokom godina. EA je iz ovog razloga krenuo ozbiljno da razmatra prekid partnerstva.

Danas smo saznali da su pregovori između dve kompanije konačno završeni, i da će franšiza od FIFE 23 pa nadalje biti poznata kao EA SPORTS FC. Iako EA više neće biti u mogućnosti da koristi FIFIN brend, i dalje poseduje licencu za mnoge poznate svetske lige, kao što su Premier Liga, LaLiga, Bundesliga, Serie A, MLS, i mnoge druge.

Tradicionalno, FIFA 23 izlazi ove jeseni, a EA je izjavio da će uskoro objaviti dodatne detalje vezane za budućnost franšize.

FIFIN dugogodišnji rival, PES, je u julu prošle godine takođe promenio ime, a sada je poznat kao eFootball.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top