PC

GTA 5 prodat u preko 165 miliona primeraka

Uprkos tome što je star skoro deceniju, Grand Theft Auto V nastavlja da se prodaje kao vrući kolači. Kao deo najnovijeg kvartalnog izveštaja o fiskalnoj zaradi kompanije Take-Two Interactive, objavljeno je da je igra otvorenog sveta iz 2013. prodata u 165 miliona primeraka, što je čini skoro jednako velikom kao i cela franšiza Mario Kart.

Take-Two interactive, izdavač odgovoran za GTA, Bioshock i Borderlands, nedavno je objavio svoje kvartalne fiskalne zarade, a analitičar industrije Mike Futter je izvestio da je „Take-Two prodao još 5 miliona primeraka GTA V u poslednjem kvartalu fiskalnog perioda godine“, sa „ukupnom prodajom sada na 165 miliona“.

U prethodnom kvartalu je GTA V takođe prodat u 5 miliona primeraka, što sugeriše da se skoro 10 godina stara igra ustalila u doslednom ritmu kontinuirane prodaje. Iako se možda nikada neće prodati u tolikom broju primeraka kao naizgled nepobediv Minecraft (koji je imao 238 miliona jedinica), GTA V je sam po sebi nadmašio čitave franšize uključujući i Sonic the Hedgehog (145 miliona); Madden NFL (130 miliona); Zelda (126 miliona) i NBA 2K (118 miliona). U stvari, velika je verovatnoća da će do sledećeg kvartala 2013. GTA V sama nadmašiti franšize Mario Kart i Final Fantasy (koje su prodate u 166 odnosno 168 miliona primeraka, respektivno ).

Sa proširenim i poboljšanim izdanjem GTA V koje je nedavno objavljeno, verovatno ćemo videti da se igra nastavlja prodavati godinama koje dolaze. Biće zanimljivo videti koliko se može približiti ciframa prodaje Minecraft-a kada se sve kaže i uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top