PlayStation 4

Xbox je odbio Marvel, tako je Spider-Man(2018) završio kao PS4 ekskluziva

Šef kompanije Marvel Games otkrio je kako je Xbox odbio priliku da pravi licencirane igre, malo pre nego što je Sony sklopio dogovor da napravi Spiderman na PS4.

U odlomku iz knjige Stivena L Kenta iz 2021. The Ultimate History of Video Games Vol 2 (kao što je primećeno na ResetEra), izvršni potpredsednik i šef Marvel Gamesa, Jay Ong, objašnjava kako je kompanija prekinula svoj raniji ugovor sa Activision-om u potrazi za bolje partnerstvo.

Prema Ongu, Marvel Games nije bio zadovoljan kvalitetom igara Spider-Man koje je objavio Activision, a dve kompanije su se međusobno složile da prerano raskinu ugovor o licenciranju.

Ong je rekao da je Activision, kada je sklopljen dogovor o odlasku, pitao „šta ćeš uraditi sa ovom IP-om nakon što je dobiješ nazad?” Na šta je Ong odgovorio: „Naći ću bolji dom za to.“

Prema Ongu, Activisonov odgovor je bio: „Srećno u pronalaženju svog jednoroga.”

Ong je rekao da je Marvel Games zatim otišao i na Xbox i na PlayStation da vidi da li bi neko od njih bio zainteresovan za formiranje ekskluzivnog partnerstva, pitajući ih: „Trenutno nemamo nikakve velike ugovore o konzolama ni sa kim, šta biste želeli da radite ?”.

Microsoftova strategija, podseća Ong, bila je da se fokusira na sopstvenfranšize, i kao takva, odlučila je da prosledi ponudu.

Soni je, međutim, bio prijemčiviji. „Seo sam sa ova dva rukovodioca treće strane za PlayStation, Adamom Bojesom i Džonom Drejkom, u avgustu 2014, u konferencijskoj sali u Burbanku“, rekao je Ong. Kao što već znamo, Sony je prihvatio ponudu i tako je nastao hit naslov Spider-Man, za koji očekujemo drugi deo za godinu, dve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top