PC

Sony gazi za trostrukim profitom na PC-u uz radikalno povećanje broja igara na platformi do 2025.

Sony je podelio podatke o prodaji na PC platformi za prethodnu fiskalnu godinu koja se završila 31. marta i dovoljno je impresioniran prodajom da planira da trećina svojih naslova bude dostupna na PC-u do 2025.

Na finansijskom brifingu, Sony je rekao da očekuje eksponencijalni rast PC naslova nakon tekuće fiskalne godine. Prihod kompanije od PC prodaje popeo se sa 35 miliona dolara u 2020. na 80 miliona dolara u 2021. a očekuje se da će dostići čak 300 miliona dolara do kraja ove fiskalne godine, koja se završava 31. marta 2023.

Kompanija je zabeležila prodaju jedinica svojih najnovijih PC izdanja, a Horizon Zero Dawn je predvodio grupu sa 2,4 miliona prodatih jedinica. Sledeći bestseler je God of War sa 917.000 preseljenih jedinica, a sledi Days Gone sa 852.000 prodatih jedinica.

Drugi Soni naslovi koji dolaze na PC uključuju Uncharted: Legacy of Thieves Collection koji je planiran za ovu godinu i verovatno u junu, a jedan za koji se kaže da će doći na PC je ekskluzivni Returnal za PS5, ali kompanija tek treba da najavi Housemarqueov naučno-fantastični šuter.

Soni je takođe rekao da želi da 30% svojih igara prve strane bude objavljeno na PC-u do 2025. godine. Očekuje se da će 20% njegovih igara biti dostupno na PC-u do kraja tekuće fiskalne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top