PC

Calisto Protocol se više ne odigrava u PUBG univerzumu

Kada je Callisto Protocol prvi put objavljen tokom dodele The Game Awards 2020. godine, igra je naišla na donekle pomešani odgovor. Dok je duhovni naslednik survival horor serijala ‘Dead Space’ izgledao kao da lepo ide stopama svog prethodnika, za Callisto protokol je rečeno da je nekako povezan sa PUBG univerzumom. Sada je ova odluka poništena.

Objavljujući na Twiteru, Glen Šofild, izvršni direktor Striking Distance Studios i direktor The Callisto Protocola, otkrio je da je „@CallistoTheGame sopstvena priča i svet. Da se više ne dešava u PUBG univerzumu.”

Objašnjavajući ovu promenu mišljenja, Šofild je tvrdio da je „[Kalisto protokol] prvobitno bio deo vremenske linije PUBG-a, ali je prerastao u sopstveni svet. PUBG je sjajan, i još uvek ćemo imati mala iznenađenja za fanove, ali [Kalisto Protocol] je sopstveni svet, priča i univerzum.”

Kada je prvi put objavljen The Callisto Protocol, nije bilo ničega što bi čak nagovestilo ideju da je igra bazirana u svetu PUBG-a. Naravno, rečeno je da je igra smeštena 300 godina nakon PUBG-a, ali opet, sve je to značilo da dve igre dele veoma malo identiteta i da su jednostavno bile vezane za ime radi marketinga.

Naravno, većina ovoga su samo nagađanja, ali nakon Šofildove objave, čini se da su čak i developeri u Striking Distance Studios mislili da njih dvoje imaju malo zajedničkog. Odvajanje od PUBG imena može biti samo dobra stvar, jer je sada dozvoljena mnogo veća kreativna sloboda zbog odvajanja od poznatog IP-a. Nadamo se da će konačni proizvod odgovarati novoprilagođenim očekivanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top