PlayStation 4

Sony će nastaviti sa kupovinom gejming studija

Izvršni direktor kompanije Sony Interactive Entertainment Jim Ryan rekao je da je kompanija i dalje u potrazi za novim ciljevima akvizicije koji mogu pomoći u razvoju PlayStation poslovanja.

Tokom svoje fiskalne godine završene u martu 2022., SIE je kupio pet studija, uključujući Returnal developera Housemarque, specijalistu za PC portove Nixxes Software, Firesprite sa sedištem u Velikoj Britaniji, studio za rimejk Demon’s Souls Bluepoint i Valkyrie iz Sijetla.

Takođe je investirao u Discord, Devolver Digital i platformu za igre uživo AccelByte, dok su takođe u toku pregovori o potpunom preuzimanju Bungie i Haven Studios.

„Bili smo izuzetno aktivni u oblasti M&A i investicija“, rekao je Rajan iz kompanije Soni tokom Playstation poslovnog brifinga.

„Svrha ovih investicija je da povećamo našu suštinsku snagu u PlayStation Studios-u, ali i da steknemo stručnost u oblastima razvoja igara u kojima istorijski nismo imali značajnije prisustvo.

„Planirano Bungie partnerstvo je odličan primer potonjeg“, rekao je on, ponavljajući da Soni želi da studio Destiny pomogne da stekne veće prisustvo na live-service tržištu.

Rajan je rekao da Sony očekuje da će polovina njegovih izdanja biti na računarima i mobilnim uređajima do fiskalne godine koja se završava u martu 2026. godine i da će akvizicije verovatno biti neophodne da bi se postigao ovaj cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top