Vesti

20 potrošačkih društava iz država Evrope se udružilo protiv loot kutija

20 grupa potrošača iz 18 evropskih zemalja pokreće koordinisanu akciju tražeći od vlasti da donesu propise o loot kutijama.

Grupe daju svoju podršku novom izveštaju Norveškog saveta potrošača (NCC) pod naslovom „Ubacite novčić: Kako industrija igara na sreću iskorištava potrošače koristeći loot boxes“.

Grupe potrošača pozivaju na niz mera, uključujući „zabranu obmanjujućeg dizajna, dodatnu zaštitu maloletnika i transparentnost transakcija“.

Izveštaj optužuje kompanije da iskorišćavaju potrošače koristeći mehanizme za koje tvrdi da su „grabežljivi“ i „podstiču zavisnost“.

Dok se pozivi za donošenje zakona o ovoj mehanici održavaju već nekoliko godina, ova nova akcija je značajna zbog broja nacija koje su zastupljene u jednoj koordinisanoj kampanji.

20 organizacija predstavlja potrošače u Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Islandu, Italiji, Letoniji, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Sloveniji, Španiji, Švedskoj i Švajcarskoj, a NCC koordinira i vodi kampanju zajedno Evropska potrošačka organizacija u Briselu.

Sva ova društva uniformna su u zahtevima da se prestane sa eksploatacijom potrošača kroz zarazni i obmanjujući dizajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top