PC

Izdavač Embracer Group(ranije THQ) osnovao arhivu sa ciljem očuvanja igara i gejming industrije

Kompanija ranije poznata kao THQ Nordic, Embracer Group, objavila je nove planove za očuvanje video igara kako bi “arhivirala i sačuvala što je moguće više od industrije video igara”.

“Za nas su igre više od samo igara. One su kultura!” kompanija je objavila na sjajnoj novoj web stranici za Embracer Games Archive. „To je nešto što su stvorili veliki ljudi sa kreativnim idejama. Izgradnjom velike arhive fizičkih igara želimo da sačuvamo i odamo počast kulturi igara na duži vremenski period.“

Iako je tek pokrenut, projekat je već uspešno arhivirao 50.000 „igara, konzola i dodataka u svom centru u Karlstadu, Švedska, i zapošljava generalnog direktora, pomoćnika u arhivi, tehničkog inženjera i menadžera nabavke.

Gledajući unapred, postoje planovi za izgradnju baze podataka i početak katalogizacije do kraja godine, kao i nade da će se „umrežiti i sarađivati” sa „inicijativama, muzejima i institucijama”. Projekat takođe namerava da deo arhive izloži “lokalno i putem satelitskih izložbi na drugim lokacijama”.

Još ne postoji zvanična „lista traženih igara“, ali tim poziva kolekcionare da stupe u kontakt ako imaju nešto da prodaju.

„Zamislite mesto gde su sve fizičke video igre, konzole i dodaci okupljeni na istom mestu“, piše izvršni direktor Embracer Games Archive, David Bostrom. „I razmislite o tome koliko bi to moglo da znači za kulturu igara i omogućavanje istraživanja video igara. Ovo putovanje je tek počelo i mi smo u ranoj fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top