Kolumne

Top Igre Juna

Zađosmo mi i u mesec jun, dragi naši čitaoci. Hajde da vidimo šta nas sve čeka u svetu video igara.

Diablo Immortal – 2. jun – PC, Mobile

Ozloglašeni Diablo Immortal konačno stiže ovog juna, i na sreću, njegov gejmplej je bolje prihvaćen od prvobitne najave tokom BlizzCon-a. Takođe, igra koja će biti objavljena za Android i iOS će takođe doći sa beta verzijom za PC, što će učiniti nepotrebnim čitavu frku koju je ova igra doživela tokom svog razvoja. Blizzard se tvrdoglavo opirao da ovu mobilnu igricu donese na PC do poslednjeg trenutka, i drago nam je da jesu. Čini se da igra zaista dobro prevodi klasično Diablo iskustvo na mobilnom uređaju, a mnogo utisaka pre objavljivanja pokazuje da je ovo igra koju barem vredi isprobati.

Po običaju, borićete se protiv drevnog zla i otkriti neispričanu priču između Diablo II i Diablo III, u kojoj se pojavljuju novi likovi, stvorenja i misterije.

The Quarry – 10. jun – PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S

The Quarry je interaktivna horor igra koju je razvio Supermassive Games, a objavio 2K Games. Igra prati grupu tinejdžera iz Haketovog kamenoloma koji imaju kamp za sebe za jednu poslednju noć – bez pravila, odraslih ili dosadne male dece. Međutim, njihovi planovi se raspliću u nepredvidivu noć užasa.

Ova uzbudljiva bioskopska igra će vam dati kontrolu nad sudbinama svih devet savetnika kampa sa odlukama na život ili smrt na svakom koraku. Izbori koje napravite će odrediti kako će se priča odvijati, sa 186 različitih ishoda. U ovim brojnim ishodima, možete sačuvati sve tinejdžere, žrtvovati pojedine ili izgubiti sve.

Pošto se radi o duhovnom nastavku na Until Dawn, imamo prilike da iskusimo izuzetno kvalitetnu interaktivnu igru renomiranog studija Supermassive.

Mario Strikers: Battle League – 10. jun – Switch

Mnogo se pričalo o Mario Strikers: Battle League. Ova igra će definitivno biti jedan od sportskih hitova iznenađenja ove godine, uz Switch Sports. Doduše, to nije tradicionalni sportski naslov, ali mnogi fanovi Nintenda će sigurno ceniti arkadni fudbal koji će doneti Mario Strikers. Mario Strikers: Battle League sadrži legendarne Super Mario likove koji se nadmeću na terenu sa jedinstvenim sposobnostima. Igra je sport sličan fudbalu, 5 na 5 formata, praktično bez pravila, osim što morate postići najviše golova da biste pobedili.

Oživljavanje ove stare serije moglo bi značiti da Nintendo uskoro planira da izvadi još knjiga sa svojih prašnjavih polica. Dakle, nadamo se da ova igra zaista može da uspe, tako da bi još više klasičnih Nintendo naslova moglo da doživi preporod.

Starship Troopers: Terran Command – 16. Jun – PC

Baš kao i Dune iz prošlog meseca, Starship Troopers: Terran Command je takođe RTS igra zasnovana na dugotrajnoj naučno-fantastičnoj franšizi koja se bavi ljudima i vanzemaljcima. Terran Command daje igračima kontrolu nad trupom pešadije koja se bori za opstanak protiv pretnje paukolikih stvorenja. Budućnost i bezbednost univerzuma leži u vašim rukama u ovoj igri, a vaše ruke će biti veoma zauzete mikroupravljanjem jedinicama, zgradama i komandama u Terran Command-u.

Redout 2 – 16. Jun – PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Pošto ne dobijamo nijednu novu Wipeout igru, nastavićemo da dobijamo nove Redout igre. Redout 2 svoju inspiraciju nosi kao načelo, omogućavajući igračima da brzo prelaze trkačke staze u arkadnom stilu kroz okruženja jarkih boja. Igra takođe sadrži opsežan Carrer režim koji će igračima omogućiti da napreduju u ovom naučno-fantastičnom futurističkom trkačkom naslovu. Redout 2 tvrdi da je najbrža igra u univerzumu, a njeni trejleri do sada nisu nimalo razočarali. Nadamo se da će to biti slučaj i sa samom igrom!

Sonic Origins – 23. Jun – PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Čak i pre objavljivanja, Sonic Origins je već postao kontroverzan zbog svojih zbunjujućih bonusa za pretprodaju i DLC paketa. Ipak, ova kolekcija klasičnih Sonic igara sigurno će oduševiti ljubitelje plavog ježa širom sveta, omogućavajući dugogodišnjim fanovima da ponovo prožive prve četiri igre koje su učinile Sonika poznatim, a mlađoj publici dajući odličnu priliku za upoznavanje sa čuvenim supersoničnim junakom.

Sa nadogradnjama po strani, ovo je odličan momenat za Sonic kolekciju, pošto je franšiza nikad popularnija zahvaljujući uspehu prvog i drugog filma.

Capcom Fighting Collection – 24. jun – PC, PS4, Xbox One, Switch

Mislim da ne postoji entitet u industriji video igara sa istaknutijim katalogom arkadnih klasika od kompanije Capcom.

Za sve one koji vole da razmenjuju hadukene, imamo dobre vesti. Capcom ovog leta planira da izbaci kolekciju tuča u kojoj se nalaze neki od najpoznatijih serijala kao što su Street Fighter i Darkstalkers, a na kućnim konzolama će se prvi put pojaviti i Red Earth.

Kolekcija izlazi 24. juna i za nju ćete morati da izdvojite 39,99 evra na Steam-u, u zamenu za sledeće igre:

  • Darkstalkers: The Night Warriors
  • Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge
  • Vampire Savior: The Lord of Vampire
  • Vampire Hunter 2: Darkstalkers’ Revenge
  • Vampire Savior 2: The Lord of Vampire
  • Hyper Street Fighter II: The Anniversary Edition
  • Super Puzzle Fighter II Turbo
  • Super Gem Fighter Mini Mix
  • Cyberbots: Full Metal Madness
  • Red Earth

Sve igre se mogu igrati onlajn protiv drugih igrača.

MADiSON – 24. jun – PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Psihološka horor igra u prvom licu MADiSON će užasnuti igrače i ugroziti fanove koji se usude da je zaigraju. MADiSON ima za cilj da igračima pruži grandiozan osećaj imerzije i atmosfere, tako što će im omogućiti da vide svet kroz sočivo instant kamere. Između rešavanja misterija i zagonetki i traženja načina da prežive noć, MADiSON od igrača zahteva od igrača da koriste svoju instant kameru da povežu svet mrtvih i živih kako bi im pomogli u istragama.

DNF Duel – 28. Jun – PC, PS4, PS5

DNF Duel je najnovija 2.5D borbena igra koja izlazi iz ARC System Works-a (Guilty Gear, Dragon Ball Fighter Z). Pedigre ovog studija kaže da će ovo postati još jedna redovna tabačina na EVO turnirima i šire.

U DNF Duel postavi se nalazi 16 vaših omiljenih likova iz Dungeon and Fighter franšize, gde svaki poseduje jedinstvene veštine i sposobnosti. DNF iskustvo staro 17 godina takođe je predstavljeno u režimu priče u igri, koji radnju Arkadnog moda dovodi u narativni režim, ispunjen zadivljujućom grafikom i scenskim dizajnom.

Cuphead: The Delicious Last Course – 30. Jun – PC, PS4, Xbox One, Switch

Većina ljudi će prepoznati indie hit Cuphead iz 2017. kao simpatičnu, crtanu igru koja je varljivo teška na najdemoničniji način koji se može zamisliti. Ako osećate nostalgiju za starim crtanim filmovima i uživate u boss rush modovima, ovo je prava igra za vas.

The Delicious Last Course predstavlja potpuno novog lika, gospođu Chalice, koja može da prati Cupheada i Mugmana u njihovoj odiseji kroz Inkwell Isle. Takođe nudi novo oružje, dodatne boss karaktere i čitav niz drugih dodataka. Kao konačna avantura za ove keramičke ubice, The Delicious Last Course je ona u kojoj vredi uživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top