PlayStation 5

Prodato 20 miliona Playstation 5 konzola

Soni je objavio da je PlayStation 5 prodat u 20 miliona primeraka širom sveta.

Ova cifra je podeljena sa GI.biz, a Sony je izjavio da planira da poveća proizvodnju kako bi više ljudi moglo da se dočepa konzole.

„Oduševljeni smo što možemo da podelimo da je Sony Interactive Entertainment prodao više od 20 miliona PlayStation 5 konzola širom sveta“, rekla je Veronika Rodžers, SVP, šef globalne prodaje i poslovnih operacija za GI.biz.

„Onim fanovima koji tek treba da se domognu konzole, imajte na umu da planiramo značajno povećanje proizvodnje PS5 ove godine i beskrajno radimo na tome da obezbedimo da PlayStation 5 bude dostupan svima koji je žele .”

Broj od 20 miliona je veći od maja 2022. kada je Soni prijavio 19,3 miliona prodatih PS5 jedinica.

Tokom fiskalne godine koja se završila 31. marta 2022., kompanija je rekla da prodaja PlayStation 5 nije ispunila projekcije kompanije. Očekivalo se da će konzola prodati 14,8 miliona PS5 jedinica za godinu, umesto toga, prodala je samo 11,5 miliona jedinica. Padajući za 3,3 miliona manje od svog cilja, kompanija je pripisala nižu cifru globalnom nedostatku čipova koji je ometao proizvodnju.

U narednoj godini, Soni očekuje da će prodaja PS5 dostići broj PS4 za isti period i nadmašiti ponudu poslednje generacije sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top