PC

Lost Ark ostao bez 300.000 igrača zahvaljujući masovnom banu

Tokom protekle nedelje, Lost Ark je izgubio otprilike preko 300.000 igrača prema Steamcharts i SteamDB. Čini se da je ova izuzetno popularna akciona MMORPG igra, koja je lansirana do smešnih nivoa uspeha ranije ove godine, izbrisala značajan broj igrača nedavnim talasom banovanja, što je dovelo do dramatičnog pada.

Za one koji nisu upoznati, tim u Amazon Game Studios-u se već neko vreme bori sa tekućim problemom botovanja. Kroz više zvaničnih postova na blogu koji se poklapaju sa velikim ažuriranjima, tema botova je bila skoro konstantna prisutnost, a neprekidna potera mačaka i miša između programera i varalica se odvijala tokom nekoliko meseci.

To je takođe bio veliki problem! Lost Ark, koji je već postojao u Koreji i Rusiji neko vreme pre zapadnog izdanja, praktično je pokrenut sa već postojećim ekosistemom botova koji su oštrili svoje očnjake na gore pomenutim verzijama naslova. Ovaj problem sa botovanjem je takođe rezultirao nekim frustrirajućim nuspojavama, jer je zdravo okruženje za trgovanje pravim novcem moglo da cveta zahvaljujući velikom broju botova koji trče okolo, uzgajaju sadržaj i stvaraju bogatstvo u igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top