Domaća Scena

Play!Con Summer 2022: Upoznajte se sa predavačima!

playcon-summer-2022

Stiglo je leto, a Play!Con Summer 2022 je odmah iza ugla. Zakazan za 25. jun kao jednodnevni događaj, imaćemo priliku da ispratimo niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće gejming scene.

Format konferencije će biti isti kao i prethodnih godina, sa predavačima koji će razgovarati o svojim projektima, ali i generalnim temama vezanim za gejming industriju. Hajde da se upoznamo sa učesnicima Play!Con Summer 2022.

Frederik Schreiber – The new era of 3D Realms began with Fred and we are a part of it! (12:00 – 12:45)

Program će otvoriti Frederik Schreiber, izvršni direktor 3D Realms studija, odakle su izašli poznati naslovi kao što su Rise of the Triad, Ion Fury, WRATH: Aeon of Ruin, i mnogi drugi. Ono što će biti interesantno za domaću publiku, jeste što je 3D Realms zapravo izdavač igre Ripout, koju trenutno razvija srpski dev tim Pet Project Games.

Fred će razgovarati o evoluciji 3D Realms-a, od davne 1987. godine, pa do danas, i njegovoj ulozi u timu. Nadamo se da ćemo čuti i neke vesti o Ripout-u!

Milan Babuškov – Ako možeš zamisliti trejler, to treba da praviš (13:00 – 13:45)

Milan iz Bigosaur studija je već domaći kod Play! ekipe. Do sada smo dva puta razgovarali sa Milanom, primarno o njegovim projektima, ali i njegovim generalnim iskustvom sa domaćom i globalnom gejming industrijom i tržištem.

Ovo će upravo biti tema njegove prezentacije – ceo ”biznis aspekt” gejminga.

Phobos Games Studio – Battle royale survival igra za casual igrače – spoj nespojivog (14:00 – 14:45)

U nastavku programa slušaćemo Ivana Koroknaija, Igora Rajkovića i Andree Aleksić iz domaćeg Phobos Games Studija. Phobos ekipa danas ima 12 članova koji rade na PC igri Cloudburst, koja je zamišljena kao spoj battle royale i survival žanrova.

Realizaciju projekta podržao je i Fond za inovacionu delatnost, a mi jedva čekamo da saznamo u kojoj je fazi razvoja Cloudburst!

Dejan Radišić – Sedi, ćuti i radi – Kako je Underrail postao to što jeste? (15:00 – 15:45)

Dejan Radišić je osnivač Stygian Software studija, sa izraženom strašću prema programiranju. Kao obožavalac RPG žanra, posebno klasičnih naslova, bio je više nego spreman da se upusti u razvoj Underrail-a – ljubavnog pisma klasičnom RPG žanru.

Tokom njegovog predavanja ćemo saznati nešto više o Underrail-u, njegovom razvoju, uticaju, ali i sceni nezavisnih developera uopšte.

Goran Rajšić – Hrani kuče da te ujede; u coop-u online, naravno (16:00 – 16:45)

Goran Rajšić je na srpskoj game development sceni poznat kao jedan od veterana developmenta. Iako sam priznaje da je u razvoj igara ušao slučajno, iza njega su radovi ključni za razumevanje napretka game developmenta u Srbiji, posebno o svemirskoj strategiji Genesis Rising iz 2007. godine.

Kao creative director Pet Project Games studija, Goran će razgovarati o igri Ripout, čiji se demo nedavno pojavio na Steam-u. Ako ste ljubitelji igara kao što su Dead Space, Quake i Left 4 Dead, ovo predavanje nikako nemojte da propustite!

Dok čekamo Play!Con Summer 2022, obavezno bacite pogled na Ripout na Steam-u!

Prenos čitave konferencije možete pratiti na zvaničnom Play! YouTube kanalu. Program počinje u subotu, 25. juna u 12:00 časova.

Za sve vesti o Play!Con Summer 2022, predavačima i temama pratite naš sajt i Instagram stranicu. Vidimo se u subotu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top