PlayStation 5

Xbox se prošle nedelje bolje prodavao nego Playstation u Japanu

Xbox je još jednom nadmašio PlayStation u Japanu prošle nedelje, podvig koji je takođe ostvario prošlog meseca.

Prema podacima o prodaji koje je objavio Famitsu, Xbox Series X prodata je 3.272 jedinice, dok je Xbox Series S prodata 3.423 jedinice.

Ovo je više nego dvostruko više od PlayStation 5, koji je prodao 2.371 standardnu konzolu i 664 samo digitalne konzole.

Međutim, umesto da sugerišu da je Xbox konzola dominantna u regionu, brojke jednostavno pokazuju kontinuirani efekat koji nedostatak zaliha ima na fluktuacije prodaje.

Poređenja radi, prošle nedelje je PS5 prodao 12.440 jedinica, dok su kombinovane konzole Xbox serije prodale 6.242 jedinice.

Ovonedeljno dostignuće Xbox takođe malo utiče na ukupnu sliku prodaje u Japanu. Do danas je prodato 1,69 miliona PlayStation 5 konzola, dok je prodato 232.000 konzola Xbox serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top