PC

Valve proizvodi oslabljeni Steam Deck

Valve je pojačao proizvodnju Steam Deck-a, sa planovima da udvostruči količinu isporučenih sistema u narednim nedeljama. Kako se ispostavilo, Deck je već prošao kroz reviziju proizvodnje, zamenivši SSD za jeftiniji model.

Tokom početnog talasa proizvodnje, svi Steam Deck uređaji od 256 GB i 512 GB su se isporučili sa PCIe 3.0 X4 SSD-om, ali kako je izvestio Hardware Lux, od maja 2022. ovaj SSD je zamenjen PCIe 3.0 X2 SSD-om.

Valve je ažurirao sajt Steam Deck kako bi podržao ovu promenu i kaže da to ne bi trebalo da utiče na performanse igara. Međutim, to bi potencijalno moglo da utiče na vreme učitavanja, što Valve ne pominje. Moraćemo da sačekamo testove između modela pre maja i najnovije revizije da bismo bili sigurni, ali mislim da je verovatno da bi ova promena za mnoge ostala neprimećena.

Valve nije potvrdio zašto je zamenio SSD, ali verovatno ima sve veze sa povećanjem proizvodnje. Tokom životnog veka proizvoda, proizvođači povremeno moraju da zamene dobavljače ili naprave druga podešavanja kako bi bolje maksimizirali proizvodne mogućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top