Vesti

Hideo Kojima greškom povezan sa ubicom bivšeg japanskog premijera

Kojima Productions zapretio je tužbom protiv onih koji lažno povezuju dizajnera igara Hidea Kojimu sa ubistvom bivšeg japanskog premijera Šinza Abea.

Abe je u petak ubijen dok je držao govor za predstojeće izbore u Japanu. Osumnjičeni je uhapšen na licu mesta i priznao je pucnjavu.

Međutim, postovi na društvenim mrežama koji upoređuju izgled navodnog atentatora sa Kojimom doveli su do ozbiljnih slučajeva dezinformacija.

Na Twitteru, krajnje desničarski francuski političar Damijen Rije retvitovao je slike Kojime uz komentar: „Ekstremna levica ubija“

Tvit je na kraju obrisan, a političar je na kraju objavio izvinjenje.

„Naivno sam prihvatio šalu za informaciju“, napisao je. „Nisam mislio da možemo da pravimo humor o atentatu na čoveka, ali sam pogrešio što nisam proverio pre nego što podelim. Izvinjavam se Hideu Kojimi i fanovima Metal Gear-a.”

U nekim zemljama lažna informacija je čak dovela do vesti: U Grčkoj su vesti prikazivale slike dizajnera Metal Gear Solid dok se govorilo o navodnom ubici Šinza Abea.

Iranska novinska agencija takođe je navodno koristila slike Kojime kada je izveštavala o atentatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top