PlayStation 4

Bez dodatnog pritiska na zaposlene tokom razvoja The Last of Us rimejka

Skoro svaki studio prolazi kroz takozvani crunch period kako se igra približava datumu izlaska. Iako nije ni zdrav ni dobar, to je uobičajena praksa u industriji. Na sreću, studiji preduzimaju korake da ponište ovu kulturu krckanja, a Naughty Dog tvrdi da je predstojeći The Last of Us Part 1 razvijen bez uključivanja dodatnog pritiska na zaposlene.

Uoči objavljivanja 2. septembra, Naughty Dog je sada objavio da je The Last of Us Part 1 – rimejk PS3 klasika – zvanično postao zlatan, što znači da je igra završena, izuzimajući konačne ispravke grešaka.

Odgovarajući na ovu najavu, Entoni Vakaro, glavni umetnik okruženja u Naughty Dog-u, izjavio je da je „Ovo je prvi put u mojoj 13-godišnjoj karijeri, u više studija, da nisam morao da crunchujem da bih završio igru. Dobar je osećaj.”

Kao što je pomenuto, crunch je nesrećna stvarnost koja postoji u svim aspektima razvoja igara. Međutim, ohrabrujuće je videti da se studiji direktno bave i bave ovim pitanjem – osiguravajući da oni koji prave igre koje toliko volimo ostanu srećni i zdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top