PC

Assassin’s Creed Valhalla prva igra u franšizi zaradom od milijardu dolara

Nije tajna da je Assassin’s Creed jedna od Ubisoftovih najunosnijih franšiza. Počevši od 2007. godine, franšiza otvorenog sveta o bratstvu ubica iz senki upravo je dostigla prekretnicu koju niko ne bi predvideo pre 15 godina. Assassin’s Creed Valhalla je prva igra koja je premašila barijeru od milijardu dolara u smislu prihoda.

Vest dolazi iz sinoćnjeg poziva sa investitorima, tokom kojeg je izvršni direktor Ubisofta Iv Gimo preneo uspeh naslova. Ljudi koji su pratili razvoj poslovnog modela franšize možda su u nekom trenutku videli da se ovo dešava.

Nakon prve godine pauze reboot sa Assassin’s Creed Origins, prioriteti razvoja i dizajna su se promenili. Oslanjajući se više na elemente RPG-a, zajedno sa centralizovanijim fokusom na velike otvorene svetove, Assassin’s Creed je uzeo naznake iz live-service naslova uvođenjem nekih proceduralno generisanih sadržaja i vremenskih događaja.

Čak je i Assassin’s Creed Odyssey iz 2018. dobio novi sadržaj krajem prošle godine u okviru saradnje sa Assassin’s Creed Valhalla. Naravno, Assassin’s Creed Valhalla je postao najskladniji sa svojom monetizacijom i angažovanjem igrača. Njegova postavka i struktura postavili su osnovu za tempirane festivalske događaje, koji su postali popularni među igračima, dodajući dodatni podsticaj da se neprestano vraćaju dalje od složenijih proširenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top