Vesti

CD Projekt vredi svega četvrtinu onoga što je vredeo pre Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 developer CD Projekt je sada pao za preko 75% u vrednosti nakon problematičnog lansiranja igre.

Kako je izvestio Business Insider Poland, CD Projekt, koji je bio procenjen na preko 40 milijardi poljskih zlota i najvrednija evropska kompanija za igre pre objavljivanja Cyberpunk 2077 u decembru 2020, sada vredi manje od 10 milijardi.

Kompanija sada trguje po sličnoj proceni i brojkama bliskim onim iz 2017. godine, a CD Projekt više nije najvrednija kompanija za igre u Poljskoj, jer je to sada Techland, developer iza Dying Light franšize.

Vredi napomenuti da Techlandovi brojevi nisu javni jer se njima ne trguje javno kao CD Projekt, međutim, Puls Biznesu procenjuje da bi to moglo biti oko 10,6 milijardi zlota.

„Sa otkupom 15 miliona akcija za 900 miliona PLN, jedna akcija je procenjena na 60 PLN. Pod pretpostavkom da je broj deonica kompanije 175,94 miliona, podrazumevana procena Techlanda je 10,56 milijardi PLN“, procenjuje Puls Biznesu.

Ovo je dosta visoki pad vrednosti za CD Projekt, možda i viši od očekivanog kada se videlo kakav je debakl Cyberpunk 2077 bio na lansiranju, mada je sada situacija sa igrom dosta bolja. Što se tiče deonica, trebaće dosta vremena da se one povrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top