Vesti

Vlada Velike Britanije želi da industrija igara sama reši problem sa loot kutijama

Vlada Velike Britanije je rekla da industrija igara mora učiniti više da zaštiti ranjive igrače od loot kutija i da „neće oklijevati“ da razmotri zakone ako kompanije ne preduzmu dovoljne mere kako bi zaštitile igrače.

Poziv za dokaze o loot kutijama iz 2020. godine, koji je pokrenulo britansko Odeljenje za digitalne medije, kulturu, medije i sport, otkrio je da je veća verovatnoća da će igrači koji su kupili loot kutija iskusiti „kockanje, mentalno zdravlje, finansijske i probleme vezane za igre na sreću“. . Rizik bi takođe mogao biti veći za decu i mlade, utvrđeno je.

Vlada je u nedelju pozvala da kupovina loot kutija bude nedostupna deci i mladima osim ako ih ne odobri roditelj ili staratelj.

„Želimo da sprečimo decu da troše na internetu bez saglasnosti roditelja, podstaknuta kupovinom u igrama poput loot kutija“, rekla je sekretarka za kulturu Nadin Doris u izjavi.

„Kompanije i platforme za igre moraju da učine više kako bi osigurale da se primenjuju kontrole i starosna ograničenja kako bi igrači bili zaštićeni od rizika od kockanja. Deca bi trebalo da budu slobodna da bezbedno uživaju u igricama, dok roditeljima i starateljima pružaju mir koji im je potreban.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top