PC

Epic Games će dozvoliti NFT igre na svojoj platformi

Kreator Minecraft-a Mojang najavio je da igra neće podržavati NFT ili blockchain u doglednoj budućnosti, uglavnom zbog toga što „NFT-ovi stvaraju modele oskudice i isključenosti“, a to je protiv Minecraft-ovog duha. U međuvremenu, Epic Games zauzima drugačiji stav i navodi da neće zabraniti NFT ili blockchain u Epic Store.

Izjava dolazi direktno od izvršnog direktora Epic Games Tima Svajnija nakon pitanja korisnika Twitera o tome da li će Epic slediti Microsoft-ovo vođstvo. Svajni je odgovorio sledećom izjavom na svom zvaničnom Twitter nalogu:

„Developeri bi trebalo da budu slobodni da odlučuju kako da naprave svoje igre, a vi ste slobodni da odlučite da li ćete ih igrati. Verujem da proizvođači prodavnica i operativnih sistema ne bi trebalo da se mešaju nametanjem svojih stavova drugima. Definitivno nećemo.”

Ovo ipak ne bi trebalo da bude iznenađenje, pošto Epic Games Store već ima veliki broj video igara zasnovanih na NFT-u. Gala Games Web3 battle royale igra Grit je već dostupna u prodavnici, u stvari, to je bila prva NFT igra dostupna na Epic-ovoj platformi. Još jedna igra fokusirana na NFT Blankos Block Party takođe ima stranicu prodavnice na mediju.

U međuvremenu, Epic Gamesov rival Valve zabranio je NFT i blockchain na Steam-u još u oktobru 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top