PlayStation 4

PS5 prodat u gotovo 22 miliona primeraka, ali Sony beleži pad zarade

Doživotne isporuke PlayStationa 5 dostigle su 21,7 miliona jedinica tokom poslednjeg tromesečja kompanije Sony, ali odeljenje za igre i mrežne usluge kompanije zabeležilo je pad prodaje i operativnih prihoda.

Sony je isporučio 2,4 miliona PS5 jedinica tokom tri meseca koja su završila 30. juna 2022. (prvi kvartal fiskalne 2022. godine), navodi se u saopštenju.

Ovo je za 0,1 milion više u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine i za 0,4 miliona više u odnosu na prethodni kvartal završen 31. marta 2022. Tokom svog poziva za zaradu, Soni je odbio da sazna da li bi trenutni ekonomski pritisci mogli da dovedu kompaniju da poveća cenu PS5.

Ali dok je prodaja hardvera ostala relativno konzistentna, kompanija je zabeležila značajan pad u prodaji softvera i mesečno aktivnih korisnika PlaiStation Netvork-a (MAU).

Prodaja kompletnog softvera za igre PS4 i PS5 iznosila je 47,1 milion jedinica tokom prvog kvartala – što je manje u odnosu na 63,6 miliona prodatih jedinica u istom periodu prošle godine.

Digitalni softver je činio 79% tromesečne prodaje igara, u poređenju sa 71% godinu dana ranije.

Odeljenje za igre i mrežne usluge prijavilo je prodaju u prvom kvartalu od 604,1 milijarde jena (4,55 milijardi dolara), što je pad od 11,7% u odnosu na prethodnu godinu. Pad se pripisuje smanjenju prodaje naslova prve i treće strane, kao i padu prodaje DLC-a za igre trećih strana.

Operativni prihod pao je za 30,5% u odnosu na prethodnu godinu na 52,8 milijardi jena (398 miliona dolara). Za pad je kriv pad prodaje softvera, kao i povećanje troškova vezanih za razvoj prve igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top