Vesti

Activision Blizzard beleži veliki pad aktivnih igrača

Po prvi put posle skoro tri godine, Activision Blizzard je potvrdio da je mesečni broj aktivnih igrača (MAU) značajno pao ispod 100 miliona.

U poslednjem saopštenju za medije, gde kompanija navodi zaradu iz drugog kvartala 2022. godine, saznajemo da je Activision Blizzard zabeležio samo 94 miliona aktivnih igrača u junu mesecu, što je manje od prvog kvartala, kada je zabeleženo 100 miliona aktivnih igrača po mesecu. Ovo znači da je u celom drugom kvartalu ove godine zabeleženo 361 milion aktivnih igrača, u poređenju sa 408 miliona aktivnih igrača u drugom kvartalu 2021. godine.

activision-blizzard-mau-june2022
Printscreen: Activision Blizzard

Od četvrtog kvartala 2019. godine, Activision Blizzard je izjavio da je mesečni broj aktivnih igrača uvek bio veći od 100 miliona, naravno ne računajući drugi kvartal ove godine. Međutim, kompanija tvrdi da će ovaj broj sigurno skočiti u četvrtom kvartalu ove godine, kada će izaći dve najnovije igre u Call of Duty franšizi.

Activision Blizzard je u izveštaju otkrio da će dugoočekivani Call of Duty Modern Warfare 2 izaći 28. oktobra, dok će Call of Duty: Warzone 2.0 izaći krajem ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top