Mobile

Blizzard navodno otkazao mobilni Warcraft MMO

Pre nekoliko godina, nakon što je Diablo Immortal otkriven na BlizzConu, saznali smo da Blizzard takođe radi na brojnim drugim mobilnim igrama, od kojih su neke smeštene u Warcraft univerzumu. Ove godine, jedna od ovih igara je zvanično najavljena, ali izgleda da Blizzard odustaje od dva druga projekta na kojima se već dugo radi.

Prema izvorima koji razgovaraju sa Bloombergom, Blizzard je ove godine otkazao dve nenajavljene mobilne igre Warcraft. Jedan, kodnog naziva „Neptun“, trebalo je da bude novi Warcraft MMO za mobilne uređaje i bio je u razvoju već više od tri godine. Projekat je delio mnoge sličnosti sa WoW-om i očigledno je započet kao direktni port pre nego što je evoluirao u sopstveni spin-off u istom univerzumu.

Orbis, igra inspirisana Pokemon Go-om, bila je u razvoju više od 4 godine pre nego što je otkazana ranije ove godine.

Prema izveštaju, ovi naslovi su ukinuti zbog poslovnog spora između Activision Blizzarda i njegovog mobilnog partnera, NetEase. Dve kompanije nisu se slagale oko uslova njihovog posla i na kraju su odlučile da otkažu ove projekte, koji su dugo bili u razvoju i u koje su već uložena značajna ulaganja.

Blizzard je počeo da radi na mobilnim igrama pre mnogo godina sa ciljem da poveća prihode između glavnih izdanja za svoje osnovne franšize. Međutim, ova inicijativa do sada nije bila veoma uspešna, što je rezultiralo više otkazanih projekata nego objavljenih. Ipak, stvari počinju da se okreću. Diablo Immortal je lansiran u junu i već je zaradio 100 miliona dolara prihoda. Kasnije ove godine, Warcraft Arclight Rumble će takođe biti objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top