PC

Direktor EA odgovorio na glasine o prodaji kompanije

Kompanije Electronic Arts je napravila brojne velike akvizicije poslednjih godina, dodajući Respawn Entertainment, Codemasters i nedavno Playdemic. Ipak, to nije sprečilo da se ime EA pominje u glasinama o otkupu ranije ove godine. Ove nedelje tokom EA-ovog tromesečnog poziva o zaradi, izvršni direktor, Endru Vilson, obratio se na ovu temu.

Još u maju je objavljeno da EA aktivno traži otkup, ali ne nužno da se spoji sa drugim izdavačem igara. Tvrdilo se da EA traži kompanije poput Comcast, Disney, Universal, Amazon, pa čak i Apple. Međutim, takođe se tvrdilo da je EA želela da zadrži svoju autonomiju i zadrži Endrua Vilsona na mestu izvršnog direktora nakon spajanja.

Ove nedelje tokom EA-ovog poziva o zaradi, izvršni direktor, dotakao se ove teme, rekavši da, iako ne želi da odgovara na „glasine i spekulacije“, veruje da je EA u najjačoj mogućoj poziciji kao samostalna kompanija i dodali da su na putu da budu najveći nezavisni izdavač na svetu. Vilson je završio rečima:

„Naš cilj je uvek da brinemo o našim ljudima, našim igračima i našim akcionarima. Ako ikada postoji način da to uradimo drugačije od načina na koji to radimo danas, naravno moram da budem otvoren za to, ali rekao bih vam danas da se osećamo veoma samopouzdano i uzbuđeno za našu budućnost.

Kako sada stoji, EA je imala dobar kvartal, sa rastom prihoda u odnosu na prethodnu godinu, a naslovi sa „live service“ modelom čine većinu zarade kompanije. Zbog ovoga, na kompaniju nije stvarno uticao slab učinak Battlefield 2042. Gledajući unapred, EA će ove godine imati više sportskih naslova koje će zatvoriti, a sledeće godine će biti lansirano više velikih projekata za jednog igrača, uključujući Dead Space Remake i Star Wars Jedi: Survivor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top