Vesti

Do sada prodato preko 111 miliona Nintendo Switch konzola

Nintendov kvartalni poziv o zaradi održan je ove nedelje, donoseći ažuriranja o svim stvarima u vezi sa Switch-om. U ovom trenutku, prodato je preko 111 miliona Switch konzola, ali prodaja za kvartal opada u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, iako je prodaja hardvera možda opala, prodaja softvera je i dalje jaka.

Nintendo tiho provodi sjajnu godinu kada su u pitanju Switch igre. U ovom trenutku, Switch Sports je isporučio preko 4,84 miliona primeraka, dok se Mario Strikers: Battle League približava 2 miliona prodaje. Novi Kirby naslov takođe se približava 2 miliona prodaje. Još uvek nemamo brojeve za Xenoblade Chronicles 3, ali pozitivan prijem kritičara igre je postavio za uspeh. Kasnije tokom godine, prodaja Nintendo softvera će biti pojačana izdanjima Splatoon 3, Bayonetta 3, Pokemon Scarlet & Violet i drugim naslovima.

Dok Nintendo dobro napreduje na polju igre, prodaja hardvera je pala u kvartalu, pala je na 3,43 miliona isporučenih Switch jedinica. Nintendo kaže da su ograničenja u snabdevanju glavni uzrok pada, ali kompanija i dalje očekuje da će isporučiti ukupno 21 milion jedinica za tekuću fiskalnu godinu.

Sve zajedno, ovo je rezultiralo neto prihodom od 2,37 milijardi dolara i operativnim profitom od 784 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top