PlayStation 5

Vivendi priča iznova? Tencent će proširiti svoj udeo u kompaniji Ubisoft

Pre nekoliko godina Ubisoft se našao u veoma ranjivoj poziciji, sa investicionim gigantom, Vivendi, koji je želeo da preuzme kompaniju. Na kraju je Ubisoft uspeo da se izbori sa neprijateljskim preuzimanjem uz određenu pomoć Tencenta, koji je u to vreme stekao mali udeo u Ubisoftu. Sada, Tencent želi da poseduje veći deo kolača.

Tencent već godinama proširuje svoja globalna ulaganja u kompanije za video igre, ulažući u studije i izdavače, velike i male. Tencent trenutno ima 5% udela u Ubisoftu, a prema izvorima koji razgovaraju sa Rojtersom, Tencent sada želi da poseduje veći deo.

Nažalost, ne znamo koliko još novca Tencent planira da uloži u Ubisoft, ali kompanija očigledno želi da bude najveći pojedinačni deoničar u kompaniji. Očigledno će porodica Guillemot prodati Tencent-u deo svog 15% udela u Ubisoft-u.

Ubisoft i Tencent u ovom trenutku nisu komentarisali ove glasine. Međutim, možemo videti da su akcije u Ubisoftu pale, a akcije u Guillemot Corp, holding kompaniji koja poseduje 15% udela u Ubisoftu, su porasle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top