PC

Naučno fantastični Scars Above domaćeg studija Mad Head Games izgleda brutalno

Izuzetno nam je drago kada možemo da predstavimo visokobudžetni naslov iz našeg regiona a ovoga puta je to Scars Above domaćeg studija Mad Head Games. Dugo poznati po HOPA igrama, napravili su svoj izlet u druge žanrove sa Pagan Online, polu-uspešnim produktom od pre nekoliko godina. Danas prave korak dalje sa potpuno novim IP-jem pod imenom Scars Above. Već od samog trejlera i prvih vizuala vidi se da će ovo biti nešto potpuno drugačije od onoga na šta smo navikli.

Prvi trejler otkriva nam da je nepoznato telo, piramidalnog oblika, stiglo iznad Zemlje a SCAR tim, sastavljen od naučnika i inženjera poslatih da ga ispitaju biva transportovan od strane vanzemaljaca na drugi deo univerzuma. Od tog trenutka Kejt Edvard, SCAR member, postaje glavni junak priče a vi igrač koji pokušava da zajedno sa njom odgonetne misterije nepoznate planete.

Sasvim je sigurno da ćete odmah u startu primetiti sličnosti sa drugim igrama poput recimo Returnala, ali rekli bismo da se sličnosti tu završavaju. Scars Above čini se uopšte ne ide toliko na stranu akcije i pucanja (iako svakako deo mehanike igre ide u tom smeru) već više na istraživanje, skupljanje materijala i delova velike slagalice koja će vam pomoći da otkrijete o čemu se zapravo ovde radi.

Takođe, kako je Mad Head ipak ekipa koja je veliki deo karijere provela u kreiranju priče i narativnih igara, jasno je da i u Scars Above polažu dosta u priču koja bi trebalo da bude jedna od jačih strana ovog naslova.

Izvođenje u trećem licu lako povlači paralele i sa nekim drugim naslovima iz “horor” žanra iako ne možemo reći da smo baš primetili puno horora u demou koji smo odigrali, pa nam nije jasno ni zbog čega sam Mad Head ovu igru promoviše kao horor naslov. Možda nam nisu otkrili sve karte pa ćemo videti nešto više u nekom novom videu ili demou kada se on bude pojavio. Igra je trebalo da se pojavi do kraja godine, ali se sada zapravo pomera na 2023, iako ne znamo tačno kada. Ono što znamo je da stiže i za konzole kao i za PC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top